farmer-photo-2Unox boerenlevel-2

Corné, Petra, Cees en Suzanne

Etten-Leur, Noord-Brabant

“We werken al 20 jaar op een dier- en milieuvriendelijk manier. Nu wordt dat erkend”

Corné en Petra wonen samen met zoon Cees en dochter Suzanne aan de rand van het Brabantse Etten-Leur. “Mijn overgrootouders zijn het bedrijf begonnen. Zij hadden varkens, kippen en koeien. Inmiddels lopen hier meer dan 300 stieren rond”, vertelt Corné.

Hij is niet altijd boer geweest. “Na school werd ik kraanmachinist, maar het begon te kriebelen. Ik wilde boer worden. Het mooie aan het boerenwerk is dat je heel intens leeft. Alle seizoenen maak je van heel dichtbij mee: geboortes van dieren, maar ook sterfgevallen. Er is geen dag hetzelfde. Ik word het gelukkigst van mijn krachtige stieren die als koningen in het stro liggen.”

Sinds een paar jaar heeft de boerderij twee sterren van het Beter Leven-keurmerk. “Eigenlijk werken wij al twintig jaar op deze manier. Nu wordt dat erkend. Vers stro, veel licht en een boel ruimte. Als een dier het goed heeft, krijg je daar heel veel voor terug. Mijn runderen hebben allemaal hun horens nog. Ik wil dat ze hun natuurlijke gewoontes kunnen behouden.” Zoon Cees droomt er van om de boerderij later over te nemen. “Hij rijdt in alle machines en is bij bevallingen. Ik moet hem echt naar school sturen. Cees helpt liever op de boerderij.”

Meer foto’s van de boer