untitled-7hangtag-1Unox beterleven

Gerard, Steven, Reinier en Madde, opa en hond Jenner

Geesteren, Overijssel

“Omdat de stieren in ruime hokken in het stro liggen, hebben ze voldoende bewegingsvrijheid.”

Gerard woont samen met zijn vrouw Natasja, hun kinderen Steven, Reinier, Madde en hond Jenner op een van de oudste boerenerven van Twente. “Vanaf het jaar 1300 is het land al in het bezit van onze familie. “ Gerards  ouders hebben een eigen huis op het erf. “Mijn vader is nu wel op leeftijd maar houdt nog steeds een oogje in het zeil.”

Gerard verzorgt zijn 600 stieren sinds twee jaar volgens de Beter Leven-voorwaarden. ”Omdat de stieren in ruime hokken in het stro liggen, hebben ze voldoende bewegingsvrijheid. Samen met het voer dat op eigen land wordt geteeld komt dit ten goede aan de levenskwaliteit en gezondheid van de dieren.” Elke avond loopt de boer een rondje langs de stallen met de hond. “De zon gaat dan onder en de stieren liggen prachtig  in het stro. Dan is mijn dag compleet. “

Het had weinig gescheeld of Gerard was nooit boer geworden. “Ik wilde bij de bank werken of dierenarts worden.  De liefde van het boerenleven kwam bij mij pas later.”De zoon van Gerard is wel van jongs af aan besmet met het ‘boerenvirus’. Hij maait het gras, voert de stieren en rijdt op de trekker. Steven wil het bedrijf liever vandaag dan morgen overnemen.

Meer foto’s van de boer