untitled-7hangtag-1level-2

Gerard, Steven, Reinier en Madde, opa en hond Jenner

Geesteren, Overijssel

“Antibiotica en kunstmest gebruiken we nooit. Dat is beter voor iedereen”

Gerard woont samen met zijn vrouw Natasja, hun kinderen Steven, Reinier, Madde en hond Jenner op één van de oudste boerenerven van Twente. “Vanaf het jaar 1300 is het land al in het bezit van onze familie.” Gerards ouders hebben een eigen huis op het erf. “Mijn vader is nu wel erg oud, maar hij houdt nog steeds alles goed in de gaten.”

Gerard verzorgt zijn 600 stieren sinds twee jaar volgens de Beter Leven-voorwaarden. “We gebruiken soda in plaats van antibiotica en de dieren krijgen voer van ons eigen land. De mais spuit ik niet in met bestrijdingsmiddelen. Alles om de levenskwaliteit van de dieren te verbeteren.” Elke avond loopt de boer een rondje langs de stallen met de hond. “De zon gaat dan onder en de stieren liggen prachtig in het stro. Dan is mijn dag compleet.”

Het had weinig gescheeld of Gerard was nooit boer geworden. “Ik wilde bij de bank werken of dierenarts worden. De liefde van het boerenleven kwam bij mij pas later.” De zoon van Gerard is wel van jongs af aan besmet met het ‘boerenvirus’. “Hij maait het gras, voert de stieren en rijdt op de trekker. Steven wil het bedrijf liever vandaag dan morgen overnemen.”

Meer foto’s van de boer