21.-Boer-Gerrit-en-Ineke---Achterhoek-(1) - CopyUnox boerenlevel-2

Gerrit en Ineke, Rick en Stefan

Achterhoek

‘Wij laten alles van ons bedrijf zien; van zaadje tot karbonaadje’

Tussen de Achterhoekse weilanden en bossen ligt het bedrijf van Gerrit en Ineke. Een echt en hecht familiebedrijf met 400 zeugen en 2800 varkens. “Onze zoons Rick en Stefan zijn nauw betrokken bij het bedrijf; Rick via zijn universitaire opleiding in Wageningen en Stefan als potentiële bedrijfsopvolger.”

Ineke voert het woord. Tot voor kort werkte ze als doktersassistent. “Toen het aantal dieren op het bedrijf groeide, heb ik het werk in de kraamstal opgepakt. Het zorgen voor de pasgeboren biggen en de kersverse moeders ligt mij erg goed.” Sinds Gerrit en Ineke produceren volgens de Beter Leven-voorwaarden krijgen de hoogzwangere zeugen hulpmiddelen om een nest te bouwen. “Met een jutezak en strooisel maken ze een nest in hun hok, speciaal voor de biggen. Naast het feit dat dit hun natuurlijke gedrag is, merk ik ook dat de dames gemakkelijker bevallen.”

Gerrit en Ineke zijn trots op hun bedrijf en laten dat graag zien. Daarom hebben ze een blokhut aan de weg bij hun erf geplaatst. Hier kunnen wandelaars en fietsers even pauzeren en een film bekijken. “We laten alles van ons bedrijf zien; van zaadje tot karbonaadje.”

Meer foto’s van de boer