untitled-4Unox boerenUnox beterleven

Henk, Jolanda, Stephanie en hond Scotty

Nispen, Noord-Brabant

“Zes jaar lang heb ik de stallen verbouwd. De stieren leven daar nu heel ontspannen”

Bij het betreden van het erf komt de speelse hond Scotty je direct tegemoet. “Het is geen goede waakhond. Scotty wil alleen maar spelen”, lacht Henk. Samen met zijn vrouw Jolanda en Stephanie, een van zijn twee dochters, woont hij op de boerderij in het Brabantse Nispen.

“Ik doe het meeste werk op het bedrijf. Jolanda werkt in een kledingwinkel en mijn jongste dochter studeert nog.” In 1989 heeft Henk zijn eerste zes stieren gekocht. Nu lopen er 110 runderen op de boerderij rond. Henk geniet intens van zijn werk. “Boer-zijn geeft een gevoel van vrijheid. De manier waarop je werkt, kun je helemaal zelf bepalen. Een stier die heerlijk in het stro ligt, is prachtig om te zien.”

Sinds 2013 heeft het bedrijf twee sterren van het Beter Leven-keurmerk. “Zes jaar lang ben ik bezig geweest met het verbouwen van het erf. De gloednieuwe diervriendelijke stallen zijn heel open. Dat zorgt voor veel licht en lucht in de stal. Als je een dier goed behandelt, krijg je ook veel terug.” Ontspannen doen Henk en Jolanda vaak op het Zeeuwse strand van Vrouwenpolder: “Heerlijk uitwaaien op het mooiste strand van Nederland.”

Meer foto’s van de boer