Untitled-2hangtag-1level-2

Jacco, Annika en Julian, Thomas en Mathijs

Elst, Gelderland

“Onze stallen zijn de hemel op aarde voor onze koeien”

Michel runt aan de rand van het Gelderse dorpje Elst een bedrijf met 300 koeien en stieren. “Samen met mijn broer Geert-Jan heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. We vormen een perfect koppel. Ik zorg ervoor dat de beesten het goed hebben en mijn broer is een soort vliegende keeper. Alle randzaken pakt hij op.”

“De werkdag begint rond zeven uur. De stieren krijgen nieuw stro en worden gevoerd. Ze beginnen dan te springen van blijheid”, vertelt Michel. De dieren worden gehouden onder de voorwaarden van het Beter Leven-keurmerk. “Onze nieuwe stallen zijn de hemel op aarde voor de stieren. Ze hebben veel licht en ruimte. Onze koeien en halfjes lopen in een natuurgebied langs de Waal. We proberen de kleintjes zo natuurlijk mogelijk met hun moeders te laten opgroeien.”

Michel woont zelf niet op de boerderij, maar in het naastgelegen dorp. Samen met zijn vriendin Fabiënne, die in Elst een kapsalon heeft, en hun dochtertje Kiki. “Naast het werken is er ook tijd voor ontspanning. We doen aan stijldansen. Mijn favoriete dans is de chachacha.”

Meer foto’s van de boer