untitled-3hanger-imageUnox beterleven

Theo, Helma, Frits, Bart en Ira

Veghel, Noord-Brabant

“Onze nieuwe stal is gebouwd op de toekomst. De roosters hebben plaatsgemaakt voor vers stro”

Theo runt samen met zijn vrouw Helma een bedrijf met 120 runderen in het dorp Veghel. Ze werken vooral in de ochtenden en avonden op de boerderij. Theo zit overdag op de kraanmachine en Helma heeft een administratieve baan. De zoons Frits en Bart helpen ook een handje mee.

“Op een gegeven moment misten we toch het boerenleven. Daarom kregen we op 13 mei 1983 onze eerste zes stiertjes. Het boerenbloed kruipt waar het niet gaan kan”, vertelt Theo. Een paar jaar geleden heeft Theo nieuwe stallen neergezet. “De vraag vanuit de consument is veranderd. Als stierenhouder moet je mee met deze ontwikkeling. Onze nieuwe stal is ruim en er valt veel licht naar binnen. De roosters hebben plaatsgemaakt voor vers stro.”

Het werk op de boerderij begint elke ochtend om zes uur. Stro bijvegen en voeren. “Als alle dieren gezond zijn en lekker staan te eten geniet ik het meest.” Voor vakantie is eigenlijk geen tijd. “We zijn ook niet zulke grote vakantiegangers. Onze zoons gaan in de zomer met vrienden. Dat doen ze ook veel liever, dan dat ze met ons weggaan”, lacht Helma.

Meer foto’s van de boer