Article detail bg

Stamppot inspiratie

7x stamppotten om bij te watertanden

unox
unox
unox

Wanneer het buiten wat koud, guur en regenachtig wordt, gaat het vaak toch een beetje kriebelen: tijd voor stamppot! Een stamppot is lekkere en makkelijke manier om groenten binnen te krijgen. Zeker in de wintermaanden is een goede stamppot niet weg te denken uit de Nederlandse keuken! Nu kan een stamppot op vele verschillende manieren worden gemaakt, maar wij hebben onze 7 favorieten voor je op een rijtje gezet:

1. Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Een klassieke zuurkoolstamppot is natuurlijk altijd lekker, al houden sommigen niet zo van de zurige smaak van zuurkool. Probeer deze variatie eens, met voor de helft zoete aardappelen in plaats van alleen maar kruimige aardappelen. Dit neemt het zurige van de zuurkool een beetje weg, geeft de stamppot net een verrassende wending en zal ook bij de kinderen goed in de smaak vallen! Bekijk het recept en geniet van je gerecht!

2. Spinaziestamppot met magere rookworst

Spinazie is een echte vitaminebom! Er zitten namelijk veel vitamine A, K en B11 in, die allemaal hard nodig zijn om je lichaam optimaal te laten presteren. Door gebruik te maken van Unox magere rookworst, maak je een bewuste keuze voor deze heerlijke stamppot. Volg het recept om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten.

3. Zoete aardappelstamppot met bleekselderij

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een erg fijne aardappel om te verwerken in een stamppot. Omdat de zoete aardappel wat meer vezels bevat dan een ‘gewone’ aardappel, is het lekker om deze met elkaar af te wisselen of juist samen te gebruiken zoals in dit gerecht. Dankzij de bleekselderij krijgt de stamppot een frisse toevoeging. Probeer het recept uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

4. Wortelstamppot met rookworst

Deze stamppot voelt oer-Hollands aan, al is hij net verrassend anders dan je van een traditionele hutspot zou verwachten. Naast winterwortels, uien en kruimige aardappelen zit hier ook pastinaak in. Door de kerriepoeder en eventueel wat currypasta geef je de stamppot een wat pittiger tintje en maak je het gerecht wat spannender. Kijk snel verder voor het recept.

Wissel voor de variatie de helft van de kruimige aardappelen in voor zoete aardappelen – succes verzekerd!

5. Preistamppot met rookworst

Het mooie van prei is dat deze het hele jaar verkrijgbaar is, niet duur is en dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kan je in de zomer een frisse salade maken van prei, maar in de winter is het juist heerlijk in de stamppot. Door de frisse vinaigrette in de stamppot te verwerken, krijgt dit gerecht een lekker zuurtje. Probeer het eens!

6. Stamppot knolselderij met appel en komijn

Ook een knolselderij kan heel goed als basis dienen voor een overheerlijke stamppot. Dankzij het zoete van de appels en het kruidige van het komijnzaad krijg je een heerlijke zoet-kruidige smaak, die verrassend en lekker is. Wanneer je niet zo houdt van komijnzaad, kun je deze ook vervangen door pijnboompitten en de appel door rode paprika. Zo heb je ineens een mediterraanse stamppot! Volg het recept en varieer naar hartenlust.

7. Zomerstamppot met tuinerwtjes en mais

Bij een stamppot denk je automatisch aan een hartige maaltijd voor in de donkere wintermaanden, maar juist in de zomer kan het ook heerlijk zijn! Zeker voor kinderen is deze zomerse stamppot een groot feest. Zo heb je allemaal blije gezichtjes aan tafel! Kijk naar dit recept voor een stamppot met tuinerwtjes, mais, cherrytomaatjes en Unox Kip Party Knaks.
Kijk voor alle stamppotten op en probeer ze allemaal uit!

h-line

meer leesvoer:

Andijviestamppot op 5 manieren

Hutspot, maar dan anders: met nasikruiden!

h-line

Deel dit leesvoer