Article detail bg

Stamppot inspiratie

Andijviestamppot op 5 manieren

unox
unox
unox

Andijvie is een hele gezonde groente omdat het een bron is van vitaminen en mineralen. Het fijne van andijvie is dat het zowel rauw gegeten kan worden als gekookt, maar je kan het ook wokken, bakken en natuurlijk stomen. Misschien wel de meest bekende bereiding van andijvie is in een stamppot en staat niet zonder reden hoog op de lijst van Nederlands’ meest favoriete stamppotten. Maar zoals er meerdere wegen naar Rome zijn, kan je andijviestamppot natuurlijk ook op vele verschillende manieren maken. Ben jij ook zo dol op andijviestamppot maar ben je op zoek naar leuke variaties? Op unox.nl vind je nog meer lekkere en spannende recepten voor stamppot andijvie. Eet smakelijk!

De perfecte andijviestamppot met vegetarische gehacktballetjes

Deze heerlijke andijviestamppot heeft maar 6 ingrediënten en kost slechts een half uurtje om op tafel te zetten! Dankzij de gehacktballetjes die Unox met De Vegetarische Slager heeft ontwikkeld, past deze stamppot ook heel goed in een vegetarisch dieet. Wanneer je wel liever vlees bij je stamppot eet, kan je een van de andere gehaktballetjes toevoegen of je gaat voor de klassieke rookworst. Probeer eens wat variaties op het recept uit!

Andijviestamppot uit de oven

Ovengerechten zijn ook een geliefd onderdeel van de Hollandse keuken, en niet zonder reden. Door een gerecht nog even in de oven te zetten, komt er een heerlijk knapperig laagje op. Deze stamppot met andijvie hebben we bedekt met blokjes Smac. Door de stamppot in de oven te zetten met de Smac blokjes, voeg je iets krokants toe aan je stamppot. Weer eens iets anders dan spekjes! Kijk snel voor het recept en verras je tafelgenoten met deze fijne variatie.

Lentestamppot met rauwe andijvie en tuinerwtjes

Bij een stamppot denk je waarschijnlijk meteen aan de winter en de donkere dagen, maar met wat frisse ingrediënten is een andijviestamppot ook in de lente juist een lekker gerecht. Door de andijvie niet vooraf te koken, maar de fijngesneden rauwe andijvie door de warme aardappelen te scheppen, slinkt de groente vanzelf terwijl de smaak behouden blijft. Deze stamppot is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook leuk uit door de tuinerwtjes en de kip knaks. Volg het recept en geniet van deze frisse stamppot voor het hele gezin!

Zoals er meerdere wegen naar Rome zijn, kan je andijviestamppot natuurlijk ook op vele verschillende manieren maken

Italiaanse andijviestamppot met tomaatjes

Naast een lentestamppot is ook deze zomerstamppot een gegarandeerd succes! Wederom maak je gebruik van rauwe andijvie, maar door cherrytomaatjes toe te voegen en basilicum en oregano ontstaat er een kenmerkende Italiaanse smaak. Wanneer je nog meer op de Italiaanse toer wilt gaan met deze lekkere stamppot, voeg je wat extra pesto toe. Buon Appetito!

Andijviestamppot met mozzarella

We blijven in de Italiaanse hoek, want ook mozzarella is heel erg lekker te combineren met andijvie. Omdat je de mozzarella over de andijviestamppot verdeelt en deze een paar minuten in de oven laat smelten, krijg je een lekker smeuïg gerecht. Dankzij de pesto en pijnboompitten waan je je meteen in mediterrane sferen. We zijn benieuwd wat je van dit verrassende recept vindt!

Zo zie je maar dat het maken van een stamppot helemaal niet beperkt blijft bij de winter, maar dat je ook in de lente en in de zomer een heerlijke andijviestamppot op tafel kan zetten. Iedereen zal van je verrassing smullen!

h-line

meer leesvoer:

7x stamppotten om bij te watertanden

Hoe lang kook ik mijn aardappelen?

h-line

Deel dit leesvoer