Article detail bg

Inspiratie

Een hamburger, maar dan anders. Probeer de Noodle Burger!

unox
unox
unox

Heb je al wel eens van de noodle burger gehoord? Steeds vaker duiken plaatjes van deze ramen noodle burgers, of noedel burgers, op. En niet zonder reden: het is een bijzondere variant op de normale hamburger! In plaats van broodjes, gebruik je de gebakken noedels. Vervolgens doe je daar een hamburger tussen en voeg je shiitake en bosuitjes toe. Ook aan de saus geef je een aziatische twist, door chilisaus en limoenrasp toe te voegen. Bijt in de burger, en je komt veel verschillende smaken en texturen tegen. Eerst de knapperige gebakken noedels, dan de sappige burger, en de verrassende sausjes. Door de noedels, of noodles, eerst te koken volgens de normale bereiding en ze vervolgens te bakken als hamburger, worden ze lekker knapperig. Het is een heerlijke hamburger, maar dan verrassend anders!

Shiitake als bijzondere toevoeging

De shiitake, een populaire eetbare paddenstoel, is oorspronkelijk afkomstig uit China en Japan. Tegenwoordig worden de shiitakes ook veel in Nederland gekweekt, maar heeft het zijn kenmerkende sterke en kruidige smaak weten te behouden. Vanwege de kenmerkende smaak en de oosterse herkomst, vormt de shiitake een perfecte combinatie bij deze Noodle Burger!

Ingrediënten Noodle Burger

2 pakjes Unox Good Noodles Groente à 70 g

2 tl limoenrasp

3 el kwark 0% vet

1 el mayonaise

½ el wokolie

150 g shiitakes, in plakjes

2 pakjes Unox hamburgers à 160 g

2 el sweet chilisaus

1 bosuitje, in schuine ringetjes

extra nodig: aluminiumfolie

Bereiding Noodle Burger

  • Wel de Noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat ze goed uitlekken. Roer intussen de limoenrasp en de kwark door de mayonaise.
  • Verhit wokolie en bak de shiitakes ± 3 min. Breng ze op smaak met versgemalen peper. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Roer het ei en de inhoud van de zakjes kruiden uit de Good Noodle verpakkingen door elkaar. Roer het eiermengsel vervolgens door de noodles en vorm er 8 ‘burgers’ van.
  • Verhit 1 zakje olie uit de Good Noodle verpakking in een koekenpan en bak 4 noodle burgers aan beide kanten lichtbruin. Neem ze uit de pan en houd ze, losjes afgedekt met aluminiumfolie, warm. Verhit het andere zakje olie en bak de rest van de noodle burgers.
  • Verhit gelijktijdig de koekenpan van de shiitakes en bak de hamburgers volgens de bereidingswijze op de verpakking in ± 3 min. bruin. Leg de hamburgers op 4 noodleburgers en verdeel de shiitakes, de limoensaus, de sweet chilisaus en de bosui erover. Dek af met de rest van de noodleburgers.
Gebakken noedels in plaats van een broodje… net anders!

East meets west

Met Unox Good Noodles zet je in een handomdraai een kom vol lekkere noodles op tafel. Zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen zijn deze handige pakjes met instant noodles heel fijn om mee te nemen naar je werk of naar school. Het enige dat je nodig hebt is heet water en een kom en in 3 minuten heb je een hartige portie noedels klaar. Lekker als lunch! Als je de Good Noodles nog iets meer gevuld wilt maken, kan je wat gesneden bosui of kleine blokjes paprika door je gerecht scheppen. Afhankelijk van welke van onze 8 smaken Good Noodles je het lekkerste vindt, kan je variëren met je extra toevoegingen. Welke combinaties vind jij het lekkerst?

Beter Leven keurmerk

Omdat wij dierenwelzijn een belangrijk onderwerp vinden, streven we ernaar om in 2020 al onze vleesproducten het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming te laten dragen. De Unox hamburgers uit dit recept heeft al 1 ster gekregen van de Dierenbescherming. Uiteraard werken we er hard aan om meer sterren te verzamelen en zo de wereld een beetje mooier te kunnen maken. De Good Noodles Groente zijn helemaal vegetarisch, dus wanneer je hamburgers vervangt door een vegetarische optie of een vleesvervanger, is dit gerecht helemaal zonder dierlijke toevoegingen gemaakt! Ook Good Noodles Kerrie en Teriyaki passen perfect in een vegetarisch dieet.

h-line

meer leesvoer:

Typisch Amerikaans: Frankfurter met zuurkool. Zo maak je ‘m het lekkerst!

Wat eet ik bij mijn soep?

h-line

Deel dit leesvoer