| September 1, 2017
Als je een stamppot wilt maken of een ander gerecht waarin je verschillende groenten en aardappelen in wilt verwerken, zal je soms een beetje moeten rekenen met de kooktijden van de verschillende ingrediënten. Daarom zetten we handig alle kooktijden voor je op een rij!
- Aardappelen. Hoe lang aardappelen moeten koken hangt af van de grootte van de aardappelen. Snij grotere aardappelen in kleinere stukken om ze in dezelfde tijd klaar te laten zijn als de kleinere. Ze zijn klaar wanneer je er met een vork makkelijk in kan prikken.
- Vastkokende aardappelen: 20 minuten
- Kruimige aardappelen: 15-20 minuten
- Extra kruimige aardappelen: 10 minuten
- Aardpeer: 10 minuten
- Andijvie: 5 minuten
- Bloemkool: 10 minuten
- Boerenkool: 20 minuten
- Broccoli: 4 minuten
- Groene kool: 10 minuten
- Pastinaak: 20 minuten
- Peultjes: 5 minuten
- Prei: 10 minuten
Snij grotere aardappelen in kleinere stukken om ze in dezelfde tijd klaar te laten zijn als de kleinere