Article detail bg

Kook inspiratie

Meatless Monday, 1 dag per week zonder vlees

unox
unox
unox

“Hè, Meatless Monday bij Unox?” Jazeker! Sinds 2016 maken wij behalve onze beroemde rookworsten en knaks, ook vegetarische gehaktballetjes. Dit doen we in samenwerking met de Vegetarische Slager. Wat is Meatless Monday? Lees gauw verder en ontdek het!

Maandag is je dag zonder vleesMeatless Monday of Meat free Monday is in 2009 in het leven geroepen. Het is een dag, waarop niet alleen vegetariërs, maar ook vlees-eters proberen een dagje geen vlees te eten. Dat deze dag uitgerekend op maandag is, zou kunnen zijn omdat Meatless Monday gewoon beter klinkt dan bijvoorbeeld Meatless Tuesday. Maar het zal voor veel mensen wel bekend voorkomen dat er in het weekend te veel gegeten en gedronken wordt, omdat juist dan de gezellige feestjes en borrels zijn. Om de werkweek weer rustig van start te laten gaan, is het juist wel fijn om deze eerste dag bewuste keuzes te maken en het niet eten van vlees is er een van.

Vegetarische opties

Wanneer je gewend bent om vlees bij je gerecht te eten, kan het moeilijk zijn om ervan te genieten wanneer je het vlees ineens weghaalt. Je mist toch iets! Daarom hebben wij in samenwerking met De Vegetarische Slager de gehacktballetjes in satésaus en tomatensaus ontwikkeld. Ze lijken verdacht veel op de ‘echte’ gehaktballen die gemaakt zijn van varkensvlees, maar deze zijn toch echt 100% vegetarisch, gemaakt van plantaardige ingrediënten. Door je normale gehaktballen te vervangen door deze vegetarische variant, maak je meteen een bewuste keuze voor dierenwelzijn.

Sinds 2016 maken wij behalve onze beroemde rookworsten en knaks, ook vegetarische gehaktballetjes

Daarom doen wij graag een suggestie voor een lunchgerecht en voor het diner zodat jij in ieder geval aanstaande maandag al voorzien bent van een uitgebalanceerde dag zonder vlees!

Oosterse noedelsoep met shiitake. Met dit lekker voedzame lunchgerecht mis je het vlees helemaal niet! Door de fijne smaak van de shiitake heeft deze soep meer dan genoeg body om goed vol te raken. Na deze hartige lunch kan je de tweede helft van je werkdag vol energie te lijf!

– De perfecte andijviestamppot met vegetarische gehacktballetjes. Na de lekkere lichte lunch heb je ’s avonds wel zin in een goede maaltijd. Met deze heerlijke andijviestamppot zal je ook geen vlees missen omdat we de vegetarische gehacktballetjes erin hebben verwerkt. Het smaakt super en je mag trots zijn dat je een bewuste keuze hebt gemaakt! Met deze lekkere opties zijn er geen excuses meer: doe jij ook mee met Meatless Monday?

h-line

meer leesvoer:

Deze vergeten groenten zijn terug van weggeweest

Deze groenten verbouw je zelf in je moestuin

h-line

Deel dit leesvoer