Article detail bg

Kooktips

Smac’aroni in een makkelijke ovenschotel

unox
unox
unox

Smac, wie kent het niet? Met een beetje macaroni erbij in een ovenschotel kan het niet meer misgaan. Lees gauw verder over hoe jij in een handomdraai een smac’aroni ovenschotel maakt!

Het ingeblikte varkensvlees is oorspronkelijk afkomstig uit de VS waar het als SPAM wordt verkocht. Sinds 1950 biedt Unox het ingeblikte vlees aan als Smac en vindt het vooral gretig aftrek op de camping. Het is namelijk gemakkelijk mee te nemen, lang houdbaar (wel jaren!) en heerlijk te verwerken in verschillende gerechten. Je kan het zowel warm als koud eten en geeft een lekkere smaak aan elk pastagerecht!

Smac is een perfect probduct om altijd achter de hand te hebben in de voorraadkast. Wanneer je geen zin hebt om moeilijk te koken of om apart naar de supermarkt te gaan, kan je zo deze makkelijke Smac’aroni tevoorschijn toveren. Bovendien kan je zo ook slim inkopen doen, zodat deze makkelijke ovenschotel ook vriendelijk is voor de portemonnee.

Macaroni of andere pasta?

Voor deze Smac’aroni maken we gebruik van macaroni als pasta omdat de pastasaus lekker in de elleboogjes gaat zitten. Ook is het voor kinderen lekker eten omdat de macaroni slechts kleine stukjes pasta zijn. Wanneer je wat wilt variëren, kan je altijd gebruik maken van verschillende soorten macaroni, zoals meergranen of volkoren. Ook zijn er talloze andere soorten pasta die geschikt zijn voor deze Smac’aroni. Denk daarbij aan penne, schelpjes of fusilli, maar houd er rekening mee dat de saus wel goed in en om de pasta moet kunnen hechten. Daarom is spaghetti of tagliatelle wat minder geschikt. Het enige probleem met het gebruik van andere pasta is dat je moet nadenken over welke naam je het gerecht dan geeft!

Krokant gebakken Smac

Als je Smac wilt bakken, heb je daar geen bakvet voor nodig. Het is namelijk het lekkerst om het gewoon uit te bakken in een droge koekenpan. Zo krijgt de Smac een lekker krokante bite en de Smac’aroni nog meer smaak.

Smac is ideaal om achter de hand te hebben in de voorraadkast!

Ingrediënten Smac’aroni voor 4 personen

350 g macaroni

1 blik magere Smac (à 250 g), in kleine blokjes

125 ml Blue Band Finesse voor koken light

150 g geraspte belegen kaas

4 el fijngeknipte bieslook

extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereiding Smac’aroni

  • Verwarm de oven voor tot 225 °C. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  • Bak intussen de Smacblokjes zonder extra bakvet in een koekenpan bruin en knapperig.
  • Schep de uitgebakken Smac, de kookroom en 100 g van de kaas door de afgegoten macaroni. Schep de bieslook en versgemalen peper naar smaak erdoor.
  • Doe de Smac’aroni over in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat de Smac’aroni in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren en een lichtbruin korstje krijgen.

Saladetip bij de Smac’aroni

Deze Smac’aroni ovenschotel heeft geen groenten in zich die meetellen voor je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarom geven we graag deze saladetip erbij zodat je ook voldoende groenten eet. Zo kan je met gerust hart genieten van dit heerlijke gerecht.

  • Klop een dressing van 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 tl grove mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.
  • Meng ½ gewassen en in dunne reepjes gesneden krop ijsbergsla met 400 g in partjes gesneden tomaten, 1 in stukjes gesneden avocado en 100 g beetgaar gekookte sperziebonen in een slakom en schenk de dressing erover.
  • Garneer eventueel met 3 in plakjes gesneden zoetzure augurken en 2 el fijngeknipte bieslook.

Smac’aroni op de camping

Smac’aroni is bovendien een geweldig campinggerecht! Je maakt dit heerlijke pastagerecht dan niet in de oven maar in de pan. De bereidingswijze is iets anders maar zeker het proberen waard.

Bak Smacblokjes met een grote gesnipperde ui in de koekenpan knapperig en lichtbruin. Kook intussen 350 g beetgaar. Schep het Smacmengsel en 150 g geraspte belegen kaas, verse roomkaas met kruiden of en verkruimelde blauwe kaas door. Voeg eventueel fijngehakte verse groene kruiden toe en klaar is je camping smac’aroni uit de pan!

h-line

meer leesvoer:

Lekker en makkelijk op de camping met Unox producten

Zet in deze 5 stappen een heerlijke stamppot op tafel!

h-line

Deel dit leesvoer