Article detail bg

Kooktips

Snelle croutons voor bij soep

unox
unox
unox

Soep is een ideale manier om makkelijk veel groenten binnen te krijgen. Vaak vinden kinderen een soepje ook erg lekker, zeker wanneer je er balletjes bij doet of lettervermicelli. Omdat het zo’n gevarieerd gerecht is, kan je het heel goed eten als avondeten. Vooral wanneer je het aanvult met wat lekkere bijgerechten. Ook als lunch of zelfs als tussendoortje is soep een hele lekkere optie omdat je een fijne boost krijgt van de hartige smaken.

Hoe bewaar je soep?

Het mooie van soep is dat je veel tegelijkertijd kan maken en kan invriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd in huis hebt. Laat het wel eerst afkoelen voordat je het in een afgesloten bakje in de vriezer zet. En bij elke soep kan je oneindig variëren met extra ingrediënten. Zo maak je lekker zelf croutons van oud brood zodat je minder voedsel hoeft weg te gooien. Handig, slim en vooral erg lekker!

Croutons in de soep

 

Om je favoriete soep een extra crunchy bite te geven, zijn croutons heerlijk. Omdat de croutons niet knapperig blijven in ingeblikte en voorverpakte soep, zal je deze altijd nog los toe moeten voegen. Kant-en-klare croutons lijken heel gemakkelijk en kunnen ook smaakvol zijn, maar het is natuurlijk veel leuker en het lekkerste om de croutons zelf te maken. Het is makkelijk, smaakvol en klaar terwijl je wacht tot de soep is opgewarmd.

Hoe maak je zelf croutons

 

Je kent het vast wel: veel brood gekocht, maar ineens veranderen de plannen waardoor het niet opkomt. Of je vergat nog dat je dat ene mooie brood had gekocht, maar het is nu te oud geworden om als boterham te eten. Weggooien is natuurlijk zonde, dus maak er lekkere croutons van voor in de soep! Met ons recept voor snelle croutons kan iedereen deze lekkere knapperige knoflookcroutons maken. Croutons moet je zachtjes bakken in olie. Door ze regelmatig om te scheppen worden ze rondom mooi lichtbruin. Laat de croutons goed uitlekken op keukenpapier en bewaar de afgekoelde croutons in een goed afsluitbare doos. Deze zelfgebakken croutons blijven, mist goed verpakt, zeker een week goed. Handig om je snelle maaltijd toch iets ‘eigens’ mee te geven!

Oud brood weggooien is zonde, maak er croutons van!

Ingrediënten voor snelle croutons voor bij de soep voor 4 personen

3 el olijfolie

1 teentje knoflook, geplet

3 sneetjes oud brood (wit of bruin), in blokjes

½ el fijngesneden platte peterselie

2 zakken van je favoriete Unox soep

extra nodig: keukenpapier

Bereiding voor snelle croutons voor bij de soep

  • Doe de olijfolie met een geplet teentje knoflook in een koekenpan. Laat zachtjes warm worden zodat de smaak van de knoflook in de olie kan trekken. Verwijder de knoflook.
  • Doe het brood in de olie en laat al omscheppend in een paar minuten goudbruin en krokant bakken. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de croutons en de peterselie erover en serveer direct.

Variatietips voor croutons

  • Voeg aan de olie ook eens 1 tl kerriepoeder of paprikapoeder toe. Of bak met het brood 1 tl komijn- of korianderzaad mee. Dit geeft je croutons een extra kruidige smaak!
  • Ook van ciabattabrood, Turks brood en foccacia kun je croutons maken. Probeer alle variaties eens uit en kijk welke je het lekkerst vindt.
  • Heb je liever ‘grove’ croutons? Scheur dan de korstjes van het brood en de rest vervolgens in grove stukken. Dit maakt de grootte van de blokjes ongelijk waardoor je ook wat verschil kan hebben in de knapperigheid van de croutons.
  • Deze croutons smaken ook heerlijk over een salade.

Croutons zijn natuurlijk heerlijk in heel veel verschillende soepen. Probeer ze ook eens met een van de andere soepen uit ons assortiment of maak zelf een rijk gevulde soep met een van onze recepten. Kijk welke van de voorgestelde variaties je zelf het lekkerste vindt bij de verschillende soepen!

h-line

meer leesvoer:

Wat eet ik bij mijn soep?

Typisch Amerikaans: Frankfurter met zuurkool. Zo maak je ‘m het lekkerst!

h-line

Deel dit leesvoer