Article detail bg

Kooktips

Unox hotdogs

unox
unox
unox

De échte hotdog, dat kan alleen maar van Unox. Maar hoe maak je nu de perfecte hotdog? Uiteraard met de goede worst en broodje, maar vergeet het zuurtje niet! In de Verenigde Staten is het toevoegen van zuurkool gemeengoed, maar hier gaan we over het algemeen toch liever voor augurkjes en uitjes. Daarom laten we in ons recept zien dat deze ook een heerlijke zure toevoeging zijn aan dit klassieke broodje hotdog.

Maar een hotdog kan op vele verschillende manieren worden gemaakt. Daarom laten we ook zien hoe je een gezonde variant kan maken, namelijk met hummus en gegrilde courgette. Probeer deze variatie ook eens uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

De perfecte Hollandse hotdog

Deze heerlijke Hollandse hotdog is een echte smaakexplosie! Door de gefruite uienringen, cocktailaugurkjes, zilveruitjes, ketchup en mosterd, zou je bijna vergeten dat er nog een lekkere hotdog tussen zit! Ook voor een feestje of verjaardag is deze hotdog een goede keuze. In dat geval kan je alle ingrediënten los klaarmaken en in aparte bakjes neerzetten. Zo kan iedereen zijn eigen hotdog bouwen met de ingrediënten die ze zelf lekker vinden. Dan moet je er wel snel bij zijn voordat alles is afgekoeld!

Hoe maak je nu de perfecte hotdog?

De verrassing: broodje hotdog met hummus en gegrilde groenten

Natuurlijk ligt het erg voor de hand om een klassiek broodje hotdog te maken wanneer je een blik hotdogs in huis hebt, maar je kan ook leuk variëren. Bij dit recept maak je geen gebruik van het langwerpige bolletje om je hotdog in te serveren, maar juist een klein Turks brood. Door ook gegrilde courgette, hummus, paprika en koriander toe te voegen, waan je je snel in het Midden-Oosten!

Tegenwoordig kan je in de supermarkt al verschillende soorten hummus kopen, maar loop ook eens binnen bij een Turkse supermarkt. Daar vind je nog meer verschillende soorten en ingrediënten om zelf een hummus te maken. Met kikkererwten en verschillende soorten kruiden, kan je experimenten en kijken welke je het best vindt passen bij de hotdogs.

Hummus als gezonde toevoeging

Hummus, een pastei van kikkererwten met kruiden, is een zeer geliefde spread uit het Midden-Oosten. Daar wordt het veelal op een broodje gesmeerd om als snack te eten, maar in Nederland smeren we het ook graag op een boterham of cracker. Door er een plakje avocado, tomaat of komkommer aan toe te voegen, krijg je een fris en smaakvol hapje. Bij deze hotdog zorgt het juist voor een smeuïge toevoeging die ook nog eens gezond is!

h-line

meer leesvoer:

Typisch Amerikaans: Frankfurter met zuurkool. Zo maak je ‘m het lekkerst!

Een hamburger, maar dan anders. Probeer de Noodle Burger!

h-line

Deel dit leesvoer