Article detail bg

Kooktips

Wat eet ik bij mijn soep?

unox
unox
unox

Soep is een heerlijk en veelzijdig gerecht. De een eet het als lunch, de ander als tussendoortje, of als maaltijd. Maar het kan soms een beetje ‘kaal’ aanvoelen. Het is toch lekker om iets bij je soep te eten aan koolhydraten of juist voor een andere smaak. En een klassieke tosti is dan misschien net iets té simpel. Daarom hebben wij drie leuke recepten voor je op een rij gezet zodat je je lunch of maaltijd helemaal compleet maakt!

1. Hartige Italiaanse muffins voor bij de soep

Muffins zijn de laatste jaren voornamelijk bekend geworden als zoete snack, meestal met mierzoet glazuur en verschillende toppings. Maar met deze Italiaanse muffins maak je juist een heerlijke hartige toevoeging bij je soep! Dankzij de prosciutto, zongedroogde tomaatjes en de basilicum krijgen deze muffins een heerlijke mediterrane smaak.

Zo zijn ze heel lekker te combineren met een tomatensoep, Franse uiensoep of een andere soep die doet denken aan vakantie bij de Middellandse Zee. Omdat veel van onze soepen mascarpone en basilicum bevatten, zijn deze heerlijk muffins een perfecte match. Bekijk snel het recept en probeer deze heerlijke Italiaanse muffins snel uit!

2. Appeltosti met komijnekaas

Als de klassieke tosti ham-kaas toch iets te gewoon is voor bij je soep, kan je lekker variëren met deze appeltosti met komijnekaas. Het maakt niet uit welke soort appel je hiervoor gebruikt, dus probeer vooral met verschillende soorten en kijk welke je het meeste bevalt!

Vooral bij erwtensoep, romige mosterdsoep, pompoensoep, kip kerriesoep of de Proeverij Vergetengroentensoep is deze appeltosti met komijnekaas een heerlijke combinatie. Experimenteer ook eens met deze andere variaties op de geliefde tosti:

– Katenspek, belegen kaas en chilisaus

– Salami, pesto en in dunne plakjes gesneden mini-mozzarella kaasjes

– Dunne partjes peer en verkruimelde gorgonzola of Roquefort

– Verse geitenkaas, ringetjes bosui en plakjes chorizo

Maak een klein feestje met dit heerlijke bijgerecht!

3. Mini courgettetaartjes met knakworst

Maak een klein feestje met dit heerlijke bijgerecht! Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ze zien er ook nog eens heel erg leuk uit. Dit recept is voor 12 taartjes, dus genoeg om met het hele gezin van te eten, zeker wanneer deze bij soep wordt geserveerd. Het bereiden van de courgettetaartjes kost ongeveer 20 minuten en de tijd om ze te bakken in de oven is een kwartier, dus begin pas met het rustig verwarmen van je soep wanneer de taartjes in de oven staan.

De courgettetaartjes zijn heerlijk bij onder andere de romige tuinerwtensoep met waterkers, broccolisoep, tomatensoep, pompoensoep, groentesoep, Indiase currysoep, linzensoep en kippensoep. Ook wanneer je geen mini-muffinvorm hebt om de taartjes in te bakken, kan je ze ook, met een paar kleine aanpassingen, bakken in een normale muffinvorm. Heb jij naast deze recepten zelf nog andere suggesties om je maaltijd compleet te maken? We horen graag wat jouw favoriete bijgerecht bij soep is!

h-line

meer leesvoer:

Een hamburger, maar dan anders. Probeer de Noodle Burger!

5 leuke traktaties voor op school of bij een kinderfeestje

h-line

Deel dit leesvoer