Kruidentuintje
Welkom op de pagina van Unox Kruidentuintje!
Wat leuk dat je een van onze Unox soepen in blik hebt gekocht met een zakje kruiden erop. Dit is een tijdelijke actie, exclusief bij Jumbo supermarkten, om de veelzijdigheid van blikken onder de aandacht te brengen.
Blik is een van de meest duurzame materialen omdat het 100% recyclebaar is. Door er kruiden in te kweken nadat je de heerlijke soep hebt gegeten, ben je het blik zogezegd aan het ‘upcyclen’ als Kruidentuintje. Hierdoor geef je het blik als het ware een tweede leven. En door de kleurige labels van de blikken, zien ze er nog leuk uit in je keuken ook!
Hieronder kun je tips vinden voor het kweken van de kruiden in onze blikken, alsook een aantal algemene tips zodat je altijd verse kruiden hebt om je soep of andere maaltijden te verrijken.
Veel plezier ervan en eet smakelijk!

1. Eet je favoriete Unox soep

2. Maak het blik voorzichtig schoon

3. Vul het blik met een mengsel van potgrond en zand tot +/- 2 cm onder de rand

4. Plant de zaadjes in de aarde en dek ze los af met een klein laagje zand

5. Zorg dat de grond niet droog wordt (maar ook niet te nat)

6. Geniet van je eigen kruiden en een mooi blik
KWEEKTIPS

Tijm
Tip 1. Tijm houdt van warmte en groeit het beste op een zonnig plekje. Het kan wel 2 weken duren voordat de eerste zaden kiemen.
Tip 2. Pluk eerst alleen de kleine groene topjes, die zijn het lekkerst en het zorgt ervoor dat de plant gaat vertakken.

Basilicum
Tip 1. Zet de basilicum op een plekje in een zonnig en warm raamkozijn. De zaden kiemen vaak al binnen een week.
Tip 2. Dun je plantje iets uit als het te vol wordt. Dan kan het weer lekker groeien.

Bieslook
Tip 1. Je zaait bieslook het best bij koude temperaturen, zet het dus niet in de zon.
Tip 2. Als je bieslook hebt geknipt, kun je het nog 1-2 dagen in de koelkast bewaren in een rolletje keukenpapier.