Welkom op de pagina van Unox Kruidentuintje!

 

Wat leuk dat je een van onze Unox soepen in blik hebt gekocht met een zakje kruiden erop. Dit is een tijdelijke actie, exclusief bij Jumbo supermarkten, om de veelzijdigheid van blikken onder de aandacht te brengen.

Blik is een van de meest duurzame materialen omdat het 100% recyclebaar is. Door er kruiden in te kweken nadat je de heerlijke soep hebt gegeten, ben je het blik zogezegd aan het ‘upcyclen’ als Kruidentuintje. Hierdoor geef je het blik als het ware een tweede leven. En door de kleurige labels van de blikken, zien ze er nog leuk uit in je keuken ook!

Hieronder kun je tips vinden voor het kweken van de kruiden in onze blikken, alsook een aantal algemene tips zodat je altijd verse kruiden hebt om je soep of andere maaltijden te verrijken.

Veel plezier ervan en eet smakelijk!

 

Losse Onderdelen Assets

1. Eet je favoriete Unox soep

Losse Onderdelen Assets

2. Maak het blik voorzichtig schoon

    

Losse Onderdelen Assets

3. Vul het blik met een mengsel van potgrond en zand tot +/- 2 cm onder de rand

       

Losse Onderdelen Assets

4. Plant de zaadjes in de aarde en dek ze los af met een klein laagje zand

    

Losse Onderdelen Assets

5. Zorg dat de grond niet droog wordt (maar ook niet te nat)

Losse Onderdelen Assets

6. Geniet van je eigen kruiden en een mooi blik

KWEEKTIPS

Losse Onderdelen Assets

Tijm

Tip 1. Tijm houdt van warmte en groeit het beste op een zonnig plekje. Het kan wel 2 weken duren voordat de eerste zaden kiemen.

Tip 2. Pluk eerst alleen de kleine groene topjes, die zijn het lekkerst en het zorgt ervoor dat de plant gaat vertakken.

Losse Onderdelen Assets

Basilicum

Tip 1. Zet de basilicum op een plekje in een zonnig en warm raamkozijn. De zaden kiemen vaak al binnen een week.

Tip 2. Dun je plantje iets uit als het te vol wordt. Dan kan het weer lekker groeien.

Losse Onderdelen Assets

Bieslook

Tip 1. Je zaait bieslook het best bij koude temperaturen, zet het dus niet in de zon.

Tip 2. Als je bieslook hebt geknipt, kun je het nog 1-2 dagen in de koelkast bewaren in een rolletje keukenpapier.