Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Unox Nieuwjaarsduik

Duikinformatie Scheveningen

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen. Hier vind je praktische informatie rondom de Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Waar: Scheveningen Strand (ter hoogte van het Kurhaus). Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn.

Hoe laat: Het startsein wordt om 12:00 uur gegeven, vanaf 10:30 kun je een duikbewijs kopen. Wees er op tijd bij, er kunnen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. De kaartverkoop sluit wanneer dit aantal is bereikt.

Kaartverkoop: Inschrijven voor de duik gebeurt ter plekke op 1 januari in Scheveningen. Vanaf 10.30uur start de kaartverkoop voor de duik in Scheveningen. Kaarten kunnen niet worden gereserveerd.

Kosten: Een kaartje kost 3 Euro waarvan 1 Euro naar het goede doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar de Voedselbanken. Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goodybag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik.

Veelgestelde vragen

V: Waar moet ik zijn?
A: In Scheveningen vindt de Nieuwjaarsduik plaats op het strand voor het Kurhaus. Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn!

V: Waar kan ik kaarten reserveren?
A: Inschrijven voor de duik gebeurt ter plekke op 1 januari in Scheveningen. Kaarten reserveren is niet mogelijk. Vanaf 10.30uur start de kaartverkoop voor de duik in Scheveningen. Wees er op tijd bij, want er mogen maximaal 10.000 mensen mee duiken en je hebt ook tijd nodig om je om te kleden.

V: Kan ik me daar omkleden?
A: Ja, op het strand staan twee grote tenten waar je je kunt omkleden en waar je je spullen kunt achterlaten wanneer je gaat duiken. LET OP: Unox is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt

V: Zijn er kluisjes aanwezig?
A: Nee, maar er zijn wel 2 grote tenten waar je je kunt omkleden, hier kun je eventueel je spullen achterlaten. LET OP: Unox is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt.

V: Hoe oud moet je zijn om mee te doen?
A: De Nieuwjaarsduik is voor alle leeftijden. LET OP: Mee duiken is op eigen risico en kinderen onder 12 jaar hebben groter risico op onderkoeling. Mensen met kinderen worden geadviseerd aan de zijkanten van het evenemententerrein in het water te duiken.

V: Kan ik ook ergens toekijken als ik niet wil duiken maar wel mijn zoon/dochter/vriend(in) wil zien duiken? Zo ja, waar moet ik dan zijn?
A: Dat kan zeker! Op de boulevard en pier kun je toekijken wanneer je geen duikbewijs hebt. Je kunt alleen het strand op met een kaartje. Met deze 3 Euro steun je ook het goede doel!

V: Gaat de duik altijd door? Zo niet, wanneer wordt dat bekend gemaakt?
A: Nee, de duik gaat niet door bij de volgende omstandigheden of een combinatie hiervan: harde wind, sterke stroming, hoge golfslag, koude gevoelstemperatuur. Dit word de dag voor de duik gecommuniceerd via www.unox.nl/nieuwjaarsduik, maar check de dag zelf ook nog voor de zekerheid.

V: Zijn huisdieren toegestaan tijdens de NJD?
A: Honden zijn niet toegestaan op het terrein.


Javascript is required to view this map.

Twitter

Unox Nieuwjaarsduik

Aftermovie Nieuwjaarsduik Scheveningen 2016

Bekijk hier de Aftermovie van de 56ste editie van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. In 2016 is een recordaantal van 51.000 mensen het water ingedoken op meer dan 137 locaties. Durf jij het aan in 2017?

 

 

Geschiedenis Unox Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen en ruim 40.000 duikers verdeeld over heel Nederland. De eerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965. Zeventien jaar geleden adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik. De eerste Unox Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1998, en gelukkig kon de Nieuwjaarsduik sindsdien maar één jaar niet doorgaan vanwege de extreme kou.

 

Niet iedereen start het jaar goed

Want wist u dat er vorig jaar bijna 40.000 huishoudens in Nederland een beroep moeten doen op de voedselbank? Dit komt omdat ze simpelweg niet genoeg geld hebben om eten te kopen en onder de armoedegrens leven. In totaal hielpen de voedselbanken 94.000 mensen, waarvan er 37.600 nog kinderen waren. De voedselbank zorgt ervoor dat deze huishoudens voedselpakketten ontvangen, en dit wordt allemaal gerealiseerd door vrijwilligers! Hun missie luidt dan ook: ‘Wij verstrekken verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Nederland en doen dat uitsluitend met vrijwilligers.’

 

unox nieuwjaarsduik

 

Unox helpt de voedselbanken graag deze huishoudens een goede start van 2016 te geven en daarom gaat er per duiker €1,- naar de voedselbank!

 

Wil je meer lezen of alvast zelf een steentje bijdragen? Ga dan voor meer informatie naar:

www.voedselbankennederland.nl