Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Unox Nieuwjaarsduik

Een mooie Hollandse traditie viert 55 jarig jubileum

In de afgelopen jaren is de Nieuwjaarsduik uitgegroeid tot een mooie Hollandse traditie. Sinds de eerste duik in 1960 is het evenement uitgegroeid tot een groot aantal duiken door heel Nederland en zelfs in het buitenland. 55 jaar later vieren wij het 55 jarige bestaan van dit episch evenement. Inmiddels gaan er ruim 45.000 duikhelden op 1 januari te water. We zijn ontzettend trots op deze ontwikkeling en vinden het mooi dat Unox bij kan dragen om deze traditie in stand te houden. Ook op 1 januari 2015 verwachten we weer een groot aantal duikers op verschillende plaatsen in Nederland. Er is natuurlijk géén betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een frisse duik!

Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen en ruim 35.000 duikers verdeeld over heel Nederland. De eerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965. Zestien jaar geleden adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik. De eerste Unox Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1998, en gelukkig kon de Nieuwjaarsduik sindsdien maar één jaar niet doorgaan vanwege de extreme kou.

Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goody bag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik. De kosten om aan de Unox Nieuwjaarsduik deel te nemen bedragen €3,-, naar een goed doel. Dit jaar gaat de donatie naar de Stichting Jarige Job.

‘Serieuze Duiken’

In het hele land worden door vele vrijwilligers diverse Nieuwjaarsduiken georganiseerd. Wij noemen dit de ‘Serieuze Duiken’. Wat wij bedoelen met een Serieuze Duik: een Nieuwjaarsduik op 1 januari 2015, in open en onverwarmd water, voor jong en oud. Voor het echte gevoel moeten er minimaal 25 duikhelden deelnemen, met een gezamenlijke aanloop zonder daarbij het risico te lopen boven op elkaar te springen. Een Serieuze Duik wordt door Unox ondersteund met een Unox muts en een kop erwtensoep voor iedere duiker.

Meeduiken op 1 januari

Op deze website vind je alle informatie over de verschillende duiken. Je kunt zien waar de duik precies plaats zal vinden en hoe laat de Unox Nieuwjaarsduik van start zal gaan. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je te kunnen aanmelden en omkleden. In Scheveningen zal de duik precies om 12.00 uur ’s middags starten, maar je kunt je al vanaf 10.30 uur aanmelden. Let op: er kunnen maximaal 10.000 mensen meeduiken, dus wees er op tijd bij.

Niet iedere verjaardag is een feestje

Want wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar (SCP) zijn die hun verjaardag niet kunnen vieren! Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. De missie van Jarige Job luidt dan ook: ‘Ieder kind verdient een verjaardag.’

Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox, ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. In deze Jarige Job Box zit onder meer feestelijke versiering, lekkers voor thuis, een traktatie voor de klas en de leraren en natuurlijk mooie cadeaus. Meer informatie op www.stichtingjarigejob.nl

Volg ons ook op Twitter via @Jarige-Job en Facebook via www.facebook.com/StichtingJarigeJob voor het laatste nieuws!

Javascript is required to view this map.

Twitter

Unox Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik Scheveningen

 

Het is bijna zover. We kijken uit naar wederom een mooie frisse start van het nieuwe jaar.

 

De Nieuwjaarsduik is een ware Hollandse traditie. In Scheveningen gaan jaarlijks zo’n 10.000 Nederlanders het water in om het nieuwe jaar goed te beginnen. En ook in de rest van het land wordt inmiddels volop gedoken: in totaal zijn er 45.000 Nieuwjaarsduikers. Jij kunt daar bij horen!

 

Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’: een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik. Meeduiken kost slechts €3, waarvan €1 naar het goede doel gaat. Dit jaar is dat de Stichting Jarige Job. Traditiegetrouw start de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen om 12.00 uur. Vanaf 10.30 uur kun je je op het strand inschrijven, eerder is dit niet mogelijk. Wees er op tijd bij, er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden.

 

Meer nieuws

Geschiedenis van de Nieuwjaarsduik

De geboorte van de Nieuwjaarsduik  ...>