Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Unox Nieuwjaarsduik

Duikinformatie Scheveningen

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen. Hier vind je praktische informatie rondom de nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Waar: Scheveningen Strand (ter hoogte van het Kurhaus) Het startsein wordt om 12:00 uur gegeven, vanaf 10:30 kun je een duikbewijs kopen. Wees er op tijd bij, er kunnen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden

Kaartverkoop: Kaarten kunnen niet worden gereserveerd. Er kunnen maximaal 10.000 mensen meeduiken en kaartverkoop sluit wanneer dat aantal is bereikt.

Kosten: een kaartje kost 3 Euro waarvan 1 Euro naar het goede doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar de voedselbanken.

Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goody bag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik.

Veelgestelde vragen

V: Waar moet ik zijn?
A: In Scheveningen vindt de Nieuwjaarsduik plaats op het strand voor het Kurhaus. Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn!

V: Waar kan ik kaarten reserveren?
A: Inschrijven voor de duik gebeurt ter plekke op 1 januari in Scheveningen. Kaarten reserveren is niet mogelijk. Vanaf 10.30uur start de kaartverkoop voor de duik in Scheveningen. Wees er op tijd bij, want er mogen maximaal 10.000 mensen mee duiken en je hebt ook tijd nodig om je om te kleden.

V: Kan ik me daar omkleden?
A: Ja, op het strand staan twee grote tenten waar je je kunt omkleden en waar je je spullen kunt achterlaten wanneer je gaat duiken. LET OP: Unox is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt

V: Zijn er kluisjes aanwezig?
A: Nee, maar er zijn wel 2 grote tenten waar je je kunt omkleden, hier kun je eventueel je spullen achterlaten. LET OP: Unox is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt.

V: Hoe oud moet je zijn om mee te doen?
A: De Nieuwjaarsduik is voor alle leeftijden. LET OP: Mee duiken is op eigen risico en kinderen onder 12 jaar hebben groter risico op onderkoeling. Mensen met kinderen worden geadviseerd aan de zijkanten van het evenemententerrein in het water te duiken.

V: Kan ik ook ergens toekijken als ik niet wil duiken maar wel mijn zoon/dochter/vriend(in) wil zien duiken? Zo ja, waar moet ik dan zijn?
A: Dat kan zeker! Op de boulevard en pier kun je toekijken wanneer je geen duikbewijs hebt. Je kunt alleen het strand op met een kaartje. Met deze 3 Euro steun je ook het goede doel!

V: Gaat de duik altijd door? Zo niet, wanneer wordt dat bekend gemaakt?
A: Nee, de duik gaat niet door bij de volgende omstandigheden of een combinatie hiervan: harde wind, sterke stroming, hoge golfslag, koude gevoelstemperatuur. Dit word de dag voor de duik gecommuniceerd via www.unox.nl/nieuwjaarsduik, maar check de dag zelf ook nog voor de zekerheid.

V: Zijn honden toegestaan tijdens de NJD?
A: Honden zijn niet toegestaan op het terrein.


Javascript is required to view this map.

Twitter

Unox Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik 2016: 51.000 helden starten het jaar met een “frisse” duik

Vergeleken met voorgaande edities was het vandaag een warm bad voor de tienduizenden Nieuwjaarsduikers. Met zo’n negen graden is de temperatuur van het water uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Daarom gaat vandaag -de 56ste editie van de Nieuwjaarsduik- de boeken in als warmste duik ooit*. Een recordaantal van 51.000 mensen dook op meer dan 137 locaties het water in.

 

 

Was jij er in Scheveningen bij? Alle foto’s zijn te vinden op onze Facebook paginafacebook