Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Unox Nieuwjaarsduik

De Unox Nieuwjaarsduik, er is natuurlijk géén betere manier om het nieuwe jaar in te luiden. Wij als Unox zijn ontzettend trots en vinden het waanzinnig dat Unox bij kan dragen om deze traditie in stand te houden. Ook op vrijdag 1 januari 2016 verwachten we weer een groot aantal duiken en duikers op verschillende plaatsen in Nederland. Lees op deze pagina alles over de geschiedenis van de Nieuwjaarsduik en kom te weten welk goed doel Unox dit jaar steunt!

Unox Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen en ruim 40.000 duikers verdeeld over heel Nederland. De eerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965. Zeventien jaar geleden adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik. De eerste Unox Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1998, en gelukkig kon de Nieuwjaarsduik sindsdien maar één jaar niet doorgaan vanwege de extreme kou.

Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goody bag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik. De kosten om aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen deel te nemen bedragen €3,- waarvan €1,- naar een goed doel. Dit jaar gaat de donatie naar de voedselbanken.

‘Serieuze Duiken’

In het hele land worden door vele vrijwilligers diverse Nieuwjaarsduiken georganiseerd. Wij noemen dit de ‘Serieuze Duiken’. Wat wij bedoelen met een Serieuze Duik: een Nieuwjaarsduik op 1 januari, in open en onverwarmd water, voor jong en oud. Voor het echte gevoel moeten er minimaal 25 duikhelden deelnemen, met een gezamenlijke aanloop zonder daarbij het risico te lopen boven op elkaar te springen. Een Serieuze Duik wordt door Unox ondersteund met een Unox muts en een kop erwtensoep voor iedere duiker.

Niet iedereen start het jaar goed

Want wist u dat er vorig jaar bijna 40.000 huishoudens in Nederland een beroep moeten doen op de voedselbank? Dit komt omdat ze simpelweg niet genoeg geld hebben om eten te kopen en onder de armoedegrens leven. In totaal hielpen de voedselbanken 94.000 mensen, waarvan er 37.600 nog kinderen waren. De voedselbank zorgt ervoor dat deze huishoudens voedselpakketten ontvangen, en dit wordt allemaal gerealiseerd door vrijwilligers! Hun missie luidt dan ook: ‘Wij verstrekken verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Nederland en doen dat uitsluitend met vrijwilligers.’
unox nieuwjaarsduik

Unox helpt de voedselbanken graag deze huishoudens een goede start van 2016 te geven en daarom gaat er per duiker €1,- naar de voedselbank!

Wil je meer lezen of alvast zelf een steentje bijdragen? Ga dan voor meer informatie naar:
www.voedselbankennederland.nl

Javascript is required to view this map.

Twitter

Unox Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik 2016: 51.000 helden starten het jaar met een “frisse” duik

Vergeleken met voorgaande edities was het vandaag een warm bad voor de tienduizenden Nieuwjaarsduikers. Met zo’n negen graden is de temperatuur van het water uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Daarom gaat vandaag -de 56ste editie van de Nieuwjaarsduik- de boeken in als warmste duik ooit*. Een recordaantal van 51.000 mensen dook op meer dan 137 locaties het water in.

 

 

Was jij er in Scheveningen bij? Alle foto’s zijn te vinden op onze Facebook paginafacebook