Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Nieuw
  3. Nieuw van Unox: de Boeren Scharrelrookworst

Nieuw van Unox: de Boeren Scharrelrookworst

Ingezonden op 30/09/11
Nieuw van Unox: de Boeren Scharrelrookworst

Niets is zo lekker als producten van de boerderij. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat de groenten daar vers van het land komen en de dieren er vrij rondscharrelen. Echt en eerlijk, dat proef je meteen. Daarom is er nu de Unox Boeren Scharrelrookworst. Gemaakt van de beste kwaliteit scharrelvlees en bereid volgens boerenreceptuur. Heerlijk mals en sappig bij de stamppot.

Scharrelvlees 

De nieuwe Boeren Scharrelrookworst krijgt twee sterren van de Dierenbescherming volgens het Beter Leven-kenmerk. Dit houdt in dat de zeugen lekker vrij in de wei kunnen lopen en in alle rust biggetjes kunnen krijgen. De biggetjes groeien op in zeer ruime stallen met een dikke laag stro. Verder komt er geen castratie aan te pas en houden de biggen hun mooie krulstaart.

 

De ambitie van Unox

Onlangs kondigde Unox al aan een belangrijke stap te zetten op het gebied van dierenwelzijn door rookworsten te produceren die één ster van het Beter Leven-kenmerk mogen dragen en dat vanaf deze winter ongeveer één op de drie Unox-rookworsten het Beter Leven-kenmerk mag dragen.  Dat percentage willen wij laten groeien naar 100%, afhankelijk van de beschikbaarheid van het vlees, maar uiterlijk in 2015. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het product. Initiatiefnemer van het kenmerk is de Dierenbescherming die het leven van dieren in de vee-industrie wil verbeteren. Een uitdaging die Unox natuurlijk van harte onderschrijft en waar Unox zich graag voor inspant!  

De kwaliteitseisen die de Dierenbescherming heeft gesteld aan het dierenwelzijn zijn vastgelegd in afspraken met aanbieders van vlees en worden gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

 

Het sterrensysteem:

 

*
- 1 m2 bewegingsruimte (vs 0,8 m2)
- Speeltjes als afleiding
- Niet gecastreerd

**
- 2,2 m2 bewegingsruimte
- Overdekte uitloop
- Dikke laag stro
- Niet gecastreerd

***
- Biologisch
- 2,4 m2 bewegingsruimte
- Zeer ruim buitenverblijf
- Niet gecastreerd
- Biologische voeding

 

 

 

Terug