Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Het ontstaan van de stamppot

Het ontstaan van de stamppot

Ingezonden op 08/06/11
Het ontstaan van de stamppot

Als het buiten koud wordt, gaat er niks boven een echte oer-Hollandse stamppot. Maar hoe is deze eigenlijk ontstaan?

De Hollanders zijn waarschijnlijk rond het begin van de negentiende eeuw officieel gaan stampen. Eerder werden er wel stoofpotten van groente en vlees bereid, maar er ontbrak steeds een belangrijk onderdeel: de pieper! Deze werd pas eind 1800 in de Nederlandse keukens gebruikt, dus vanaf toen kon er eindelijk écht gestampt worden.

"Stamppot eten we natuurlijk met rookworst!"

Stamppot eten we natuurlijk met rookworst. Bij Unox kunnen we met trots zeggen dat we de echte ‘Gelderse rookworst’ al sinds 1937 op dezelfde manier maken. Volgens traditioneel recept, zoals de Gelderlanders dat vijfhonderd jaar geleden al deden. Zij begonnen als eerste met het roken van worst omdat ze dan langer houdbaar waren. Met als resultaat: een rookworst waar alle andere provincies jaloers op waren. Dit Gelderse recept proberen we bij Unox dag in dag uit zo goed mogelijk te benaderen en dat proef je! Nostalgisch wintergevoel gegarandeerd.