Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. De Muts

De Muts

Ingezonden op 10/06/11
De Muts

Wie kent ‘m niet: de bekende oranje Unox-muts. Sinds 1997 een icoon van de Hollandse winter.

In 1997 werd de muts samen met een kom warme erwtensoep uitgedeeld aan de schaatsers en vrijwilligers van de Elfstedentocht. Het was meteen een groot succes.In alle dorpen zag je de muts op straat en op het ijs. Tegenwoordig kennen we de Unox muts vooral van een ander oer-Hollands fenomeen, de Unox Nieuwjaarsduik.

In 2009 kreeg de Unox-muts er zelfs een retro broertje bij: De Muts van ’63. Een exacte kopie van de schaatsmutsen die werden gedragen tijdens de koudste Elfstedentocht ooit. De Muts van ’63 kreeg zelfs een rol in de film De Hel van ’63 en werd met trots gepromoot door niemand anders dan de winnaar van die Elfstedentocht: Reinier Paping.

Maar de collectie bleef niet bij mutsen. Ter ere van de Olympische Winterspelen in 2010 introduceerde Unox de oranje wantschoenen. Daarmee lieten Nederlanders zien dat ze vierkant achter het Olympische schaatsteam staan. Door de wantschoenen bij de vingertoppen open te klappen, konden de supporters makkelijk hun mok soep vasthouden. Of op hun vingers fluiten om de schaatshelden aan te moedigen.