Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. De Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik

Ingezonden op 10/06/11
De Nieuwjaarsduik

Als je er zelf niet al aan meegedaan hebt, heb je er toch vast wel een van gehoord. De Nieuwjaarsduik.

Het evenement begon in 1960 als een soort grap van een plaatselijke zwemvereniging met slechts acht man. Ook toen al werden de helden na de duik opgewarmd met een kom heerlijk snert. Geen wonder dus dat Unox –als moeder aller erwtensoepen– in 1998 besloot deze traditie in ere te houden.

Het aantal Nieuwjaarsduikers neemt sinds het ontstaan van de traditie elk jaar toe. De afgelopen jaren is het aantal duikers verzevenvoudigd en steeds meer enthousiaste duikers organiseren in hun eigen regio ook een Nieuwjaarsduik. Het afgelopen jaar doken een recordaantal van 46.000 durfals het nieuwe jaar in. Het bakje warme soep naderhand zorgde – ondanks alle kou – toch voor een warm begin van het nieuwe jaar.