Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook op de camping

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook op de camping

Ingezonden op 14/07/11
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook op de camping

Kamperen is een oer-Hollandse traditie en ook deze zomer razend populair. Maar hoe bereiden we ons eigenlijk voor op het leven op de camping?

Tijdens het kamperen verlangen Nederlanders sterk naar oer-Hollandse vertrouwdheid en daarom slaan we voor vertrek vooral veel Hollands etenswaar op in de kofferbak of caravankastjes. Maarliefst 74% van de kampeerders kiest producten van Unox, zoals Cup-a-Soup, bliksoep of Knaks. Dit zijn vooral lekkere en makkelijk te bewaren producten, aldus kamperend Nederland. Naast het inpakken van etenswaar zijn met name buitenspelletjes, lectuur en een BBQ geliefde bagagestukken. Gek genoeg vinden ook minder voor de hand liggende items hun weg naar de camping als een krultang of föhn (20%), huisdier (15%), schotelantenne (7%) en zelfs de Nederlandse vlag (2%). De Nederlander kan op vakantie ook niet zonder zijn favoriete campingkledingstukken: een bikini of zwembroek (26,5%) en natuurlijk de badslippers (21,8%) waarop je heerlijk ontspannen op de camping kunt rondslipperen. De vakantievoorbereidingen starten bij twee derde van de kampeerders eerder dan één week voor vertrek. Een van de belangrijkste taken is het inslaan van campingproviand. Ondanks dat we doorgewinterde kampeerders zijn, is een traditionele rolverdeling merkbaar voordat de reis kan beginnen: vrouwen ontfermen zich meestal over de zomerkleding en het maken van een inpaklijst, terwijl mannen vaker de tent ‘proef’ opzetten, de caravanbanden op spanning brengen en de route uitstippelen.