Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Erik-Jan Kooiman wint eerste marathon op natuurijs

Erik-Jan Kooiman wint eerste marathon op natuurijs

De eerste marathons op natuurijs in Noordlaren zijn ten einde. Er werden in totaal drie marathons gereden, die van de C1, C2 en van de veteranen. In de C1 klasse won Erik-Jan Kooiman uit Lekkerkerk. In de eindsprint wist hij Swen Faber en Andres Landman achter zich te laten. Gerald Bos was bij de C2-rijders de snelste en bij de veteranen kwam Rudi Groenendal als eerste over de finish.

Honderden mensen trotseerden de barre kou en kwamen naar de ijsbaan toe. Beduidend minder dan vorig jaar, toen Noordlaren eveneens de primeur had. Wellicht komt dat omdat de de A- en B-rijders in Oostenrijk zaten voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Noordlaren leefde vandaag in heel Nederland. Vele nieuws- en actualiteitenprogramma’s deden (soms live) verslag vanuit ons dorp. De drukte wat dat betreft is nog niet over: Jan Geert Veldman, voorzitter van ijsvereniging De Hondsrug, is inmiddels onderweg naar Amsterdam. Hij zal vanavond, samen met de winnaar bij de Master-rijders, om 23.00 uur te zien zijn in de live-uitzending van Pauw en Witteman op Nederland 1.

Terug

login of registreer om te reageren