Heerlijke oer-Hollandse producten van Unox!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
  1. Home
  2. Unox en het schaatsen op natuurijs

Unox en het schaatsen op natuurijs

Wanneer je denkt aan oer-Hollandse gezelligheid in de winter kom je snel bij het schaatsen op natuurijs uit. Dicht gevroren slootjes, de stempelposten, koek & zopie, dat is wat een echte Hollandse winter is. Zodra het begint te vriezen, krijgt Nederland het warm. En als het ijs stevig genoeg is barst de schaatgekte los! We halen oude stoelen van zolder, de schaatsen uit het vet en natuurlijk beginnen de eerste speculaties over de tocht der tochten. Want hoe belangrijk het schaatsen op kunstijs ook geworden is, het schaatsen op natuurijs blijft toch het ├ęchte schaatsen.

Sinds 1997 verbonden aan natuurijs
Het schaatsen op natuurijs kan natuurlijk niet zonder koek & zopie. Want wat is na een dag schaatsen een betere beloning dan een dampende kom snert? Als oer-Hollands merk voelt Unox zich daarom al jarenlang verbonden met het schaatsen op natuurijs. Om een steentje bij te dragen aan deze prachtige traditie is Unox sinds 1997 (toen Unox de eerste oranje mutsen uitdeelde tijdens de laatste Elfstedentocht) sponsor van de KNSB. Hiermee ondersteunt Unox de KNSB Toertochten en wedstrijden op natuurijs, zoals de Klassieke marathons en het NK Natuurijs.

Traditie generatie op generatie doorgeven
Afgezien van afgelopen drie winters, is natuurijs in de wintermaanden niet vanzelfsprekend. Sommige kinderen groeien daarom op zonder te schaatsen op natuurijs. Zij kennen het oer-Hollandse schaatsgevoel alleen uit de verhalen van hun ouders. Om kinderen toch te laten ervaren hoe leuk schaatsen is, ook in winters zonder natuurijs, ondersteunt Unox de KPN Junior Schaatsclub. Tijdens de wintermaanden trekt de schaatsclub het land in om op verschillende scholen in Nederland, samen met bekende schaatsers, clinics te geven. Zo houden we de traditie generatie op generatie in stand.

Terug

login of registreer om te reageren