1.-Boer-Eric---Maasland-(1) - CopyUnox boerenlevel-2

Eric, Heidi, Juul, Tijn en Pien

Maasland, Noord-Brabant

‘Pasgeboren biggen, een feest om naar te kijken’

Tussen de uitgestrekte velden in het Noord-Brabantse Maasland staat het varkensbedrijf van Eric. Samen met zijn vrouw Heidi en de kinderen Juul, Tijn en Pien woont hij in de woning naast het bedrijf. “Het mooiste zijn pasgeboren biggen,” glundert Eric. “Net zijn er weer 14 mooie, roze biggen geboren. Allemaal gezond. Het is een feest om naar te kijken.”

Eric is trots op zijn bedrijf. “Ooit zijn we klein begonnen en nu hebben we een modern bedrijf met ruime, lichte en schone stallen.” Enkele jaren terug is het bedrijf nog compleet verbouwd en voldoet het aan de Beter Leven-voorwaarden: ruime hokken voorzien van speeltjes en veel daglicht.

“Al tijdens de bouw vroegen buurtbewoners of ze eens mochten komen kijken. Ze waren welkom op onze open dag. Het was voor hen een verrassing te zien dat alle dieren hier hun eigen plekje hebben. Zo leven de jonge biggen met hun moeders in de kraamstal; de zwangere zeugen hebben samen een grote strostal en de oudere varkens leven samen in grote hokken. Leuk om de buren zo kennis te laten maken met het bedrijf.”

Meer foto’s van de boer

beef-farmer