Over ons

Al 80 jaar is Unox onlosmakelijk verbonden aan de Hollandse keuken. Het begon allemaal bij een slagersfamilie in Brabant, die het originele recept voor rookworst ontwikkelde. Inmiddels zijn veel Nederlandse huishoudens fan van Unox producten. En tegenwoordig maken we niet alleen rookworst, maar ook soep, knaks, snacks en sinds kort zelfs vegetarische gehaktballetjes.

Ontstaan uit een familieslagerij

Familie Zwanenberg opende in 1850 een slagerij in Oss. Samen met slagerij Hartog, opgericht in 1876, werd de basis voor Unox gelegd. Later gaan beide bedrijven, samen met de Margarine Unie, op in Unilever. In 1937 zag Unox als merk het licht. Het verhaal gaat dat deze naam is ontstaan uit een prijsvraag onder werknemers. Zij bedachten een samentrekking van de eerste letters UN van Unilever en de letters OX, omdat dat het Engelse woord is voor Os(s), waar de fabriek nog altijd staat.

Unox houdt van de winter

Als het kouder wordt, gaat ons hart sneller kloppen. Ijzers worden uit het vet gehaald en in het straatbeeld zie je de oranje Unox mutsen verschijnen. Ook een stamppot met rookworst mag dan niet ontbreken; kou vraagt immers om stevige kost! Op 1 januari verwarmen we met onze erwtensoep vele duizenden Nieuwjaarduikers die met een frisse start aan het nieuwe jaar beginnen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een Nederlandse traditie.

Duurzaamheid

Wij geloven dat de lekkerste producten alleen gemaakt kunnen worden van de beste ingrediënten. Onze groenten worden op een duurzame manier geteeld. Onze tomaten groeien bijvoorbeeld in de buitenlucht onder de zon, met zo weinig mogelijk water. Ze worden in het seizoen geoogst wanneer ze op hun lekkerst zijn.

Continu werken we aan het verbeteren van onze producten. Het grootste deel van onze rookworsten draagt het Beter Leven Keurmerk. Je kunt zelfs zien bij welke boer het vlees van de rookworst vandaan komt via een code op de achterkant van elke verpakking.

Zo zorgen wij ervoor dat ook de komende generaties op een verantwoorde manier kunnen genieten van onze producten.

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer achtergrond informatie? Neem dan contact met ons op en we zullen ons best doen om je verder te helpen!