Andijviestamppot met chipolataworstjes| Unox

Andijviestamppot met chipolataworstjes

Maak vanavond deze makkelijke andijviestamppot met chipolataworstjes kaas lente-ui. Een heerlijk winterse combinatie van stamppot en Unox chipolata's!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1250 g kruimige kokende aardappelen
  • 2.5 el vloeibare margarine
  • 1 schaal Chipolata’s Kaas Lente-ui à 200 g
  • 600 g gesneden andijvie (panklaar)
  • 4 volle el piccalilly
  • 4 el zilveruitjes
  • 2 el tuinkers
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in 15-20 minuten gaar.

  2. Verhit de vloeibare margarine en bak de worstjes op een laag vuur, in ± 10 minuten, rondom bruin.

  3. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg zo nodig nog een beetje van het kookwater toe op een smeuïge stamppot te krijgen.

  4. Serveer de andijvie met chipolataworstjes en de piccalilly en zilveruitjes.