Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 1 Unox proeverij rookworst met witte peper, nootmuskaat en een beetje venkel à 225 g
- 1 blik maïs à 300 g
- 600 g andijvie, fijngesneden
- 125 ml crème fraîche
- nootmuskaat
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ca. 10 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de mais uitlekken.
-
Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
-
Schep de uitgelekte maïs en de crème fraîche erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Bestrooi met versgeraspte nootmuskaat naar smaak.
-
Snijd de rookworst in stukken en geef de venkel rookworst bij de stamppot.