Andijviestamppot met maïs en venkel rookworst

Voor deze lekkere andijviestamppot met maïs en venkel rookworst heb je slechts 6 ingrediënten nodig en bovendien staat de stamppot met andijvie ook nog eens in 25 minuten op tafel. Heerlijk toch zo'n smakelijke maaltijd die binnen het half uur op tafel staat!

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 Unox proeverij rookworst met witte peper, nootmuskaat en een beetje venkel à 225 g
  • 1 blik maïs à 300 g
  • 600 g andijvie, fijngesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ca. 10 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de mais uitlekken.

  2. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  3. Schep de uitgelekte maïs en de crème fraîche erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Bestrooi met versgeraspte nootmuskaat naar smaak.

  4. Snijd de rookworst in stukken en geef de venkel rookworst bij de stamppot.