Andijviestamppot met mosterdvinaigrette en vegetarische rookworst

Andijviestamppot met mosterdvinaigrette en vegetarische rookworst

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje à 10 g
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst à 250 g
  • 3 el olijfolie
  • 1 el (wittewijn) azijn
  • 1.5 el grove mosterd
  • 3 el fijngehakte (platte) peterselie
  • 400 g panklare andijvie
  • 35 g bruine hazelnoten, grof gehakt
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Halveer de knolselderij, snijd de helften in plakken van ± 2 cm dik, schil de plakken en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelen, de knolselderij en het bouillonblokje in een pan, voeg zoveel water toe totdat ze net onder staan en breng alles aan de kook en kook in ± 15 minuten gaar.

  2. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Klop een vinaigrette van de olie, de azijn, mosterd, peterselie en versgemalen peper en eventueel zout en naar smaak.

  3. Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep er beetje bij beetje de andijvie door. Voeg zoveel van het kookvocht toe totdat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Leg de rookworst erop en garneer met de hazelnoten.