
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 500 g andijvie
- 1 blik Unox Kip Party Knaks à 400 g
- 4 el pesto
- 300 g cocktailtomaatjes, in vieren
- 125 g mini mozzarella balletjes (kaasjes)
- 1½ el pijnboompitten
- 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
- extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Was de andijvie en snijd de groente fijn.
-
Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.
-
Snijd de Party Knack schuin middendoor. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op.
-
Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
-
Voeg de pesto en de tomaatpartjes en zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.
-
Doe de stamppot over in de ovenschaal en verdeel de mozzarella en de kip Party Knaks erover. Zet de stamppot 5 min. onder de hete grill en laat de kaas smelten.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en de basilicum en serveer direct.

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes