Andijviestamppot met rookworst en oude kaaskletskoppen

Een heerlijk recept andijviestamppot met rookworst en kaaskoekjes. De andijviestamppot wordt geserveerd met een krokant jasje van in de oven gebakken oude kaaskletskoppen. Extra lekker met de magere Unox scharrelrookworst.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 krop andijvie
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 1 el bloem
  • 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g
  • 1 dl melk
  • 30 ml vloeibare margarine
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat (naar smaak)

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Maak andijvie schoon en snijd hem in fijne reepjes.

  2. Meng de geraspte oude kaas met de bloem en verdeel het over de met een bakmatje beklede bakplaat, zodat deze helemaal bedekt is. Schuif hem 8 tot 10 minuten in de hete oven tot de kaas goudbruin en krokant is. Laat de kaas afkoelen en breek hem in stukken.

  3. Verwarm de Unox Extra magere Rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Stamp de aardappels met de melk en de vloeibare margarine tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de andijvie erdoor. Snijd de rookworst in plakjes.

  4. Schep de andijviestamppot op de borden en verdeel de kaaskletskoppen en worst erover. Serveer deze heerlijke Hollandse andijviestamppot met rookworst en oude kaaskletskoppen.