Andijviestamppot met vegetarische gehaktballetjes

Voor deze andijviestamppot met vegetarische gehaktballetjes heb je slechts 6 ingrediënten nodig! De kant en klare Unox vegetarische gehaktballetjes combineren heel goed met de stamppot rauwe andijvie. Zo zet je een van de lekkerste vegetarische gerechten op tafel!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 700 g andijvie
  • 2 zakken Unox Unox vegetarische gehacktballetjes in tomatensaus à 400 g
  • 2 el rode pesto
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 takjes verse basilicum

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar. Was en snijd intussen de andijvie fijn.

  3. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  4. Schep de pesto en de crème fraîche erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, nog zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.

  5. Verwarm gelijktijdig de vegetarische gehacktballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verdeel de vegetarische gehackballetjes over de andijviestamppot. Garneer met de basilicumblaadjes.