Andijviestamppot uit de oven

Maak een lekkere andijviestamppot, verdeel er blokjes Unox smac over en zet de schaal kort onder de hete grill. De smacblokjes krijgen zo een lekker krokant korstje en zo je zet zo'n stamppot rauwe andijvie net even anders op tafel!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige kokende aardappelen
  • 800 g andijvie, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 125 ml warme halfvolle melk
  • vers geraspte nootmuskaat
  • 1 blik Unox Smac à 250 g
  • 2 el grof geknipte bieslook
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.

  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur.

  3. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  4. Schep de tomatenpuree en de melk erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot rauwe andijvie ontstaat.

  5. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper. Doe de andijviestamppot over in de ovenschaal en verdeel de Smacblokjes erover.

  6. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de Unox Smac in ± 5 min. lichtbruin kleuren.

  7. Garneer de andijviestamppot met het bieslook er serveer direct.