
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige kokende aardappelen
- 800 g andijvie, fijngesneden
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 125 ml warme halfvolle melk
- vers geraspte nootmuskaat
- 1 blik Unox Smac à 250 g
- 2 el grof geknipte bieslook
- extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.
-
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur.
-
Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
-
Schep de tomatenpuree en de melk erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot rauwe andijvie ontstaat.
-
Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper. Doe de andijviestamppot over in de ovenschaal en verdeel de Smacblokjes erover.
-
Schuif de schaal onder de hete grill en laat de Unox Smac in ± 5 min. lichtbruin kleuren.
-
Garneer de andijviestamppot met het bieslook er serveer direct.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst