Bieten stamppot met rookworst

Met deze heerlijke bietenstamppot zet je een leuke variatie op de klassieke stamppot op tafel. Natuurlijk geserveerd met zo'n overheerlijke Unox rookworst. Een makkelijk en snel te bereiden gerecht voor een doordeweekse dag.

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

6

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kilo gekookte rode bieten
  • 2 uien
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 blad laurier
  • 1.5 kilo aardappelen
  • 100 ml. azijn
  • zout
  • 7.5 el koken, bakken en roerbakken vloeibaar
  • 2 Unox Gelderse Rookworst ( 285 gram )

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Stroop het vel van de bieten en verwijder de stronk en de wortel. Snijd daarna de bieten in kleine blokjes en hak de uien fijn. Meng de bieten en de ui door elkaar in een kom. Strooi de suiker erover en leg het laurierblad erop. Giet azijn over het geheel tot de biet met ui bijna onderstaat. Laat het even intrekken.

  2. Vervolgens, schil en was de aardappelen. Kook deze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Giet deze af en droog ze, door ze af en toe om te schudden, op een laag vuur nog wat na. Giet de biet met ui af boven een kom. Bewaar de marinade en verwijder het laurierblad. Stamp de aardappelen samen met de biet met ui en de vloeibare margarine door elkaar.

  3. Roer de marinade door het geheel zodat er een smeuïge stamppot ontstaat. Laat deze op een matig vuur heet worden. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Breng de stamppot op smaak met zout. Serveer de bieten stamppot met de Unox rookworst. Eet smakelijk!