Boerenkool-knolselderijstamppot met Venkel Rookworst

Heerlijke boerenkool stamppot met een twist. Bij deze lekkere boerenkool serveren wij de Proeverij venkel rookworst, die smaakt net even anders. Deze heerlijke rookworst van Unox met de smaak van venkel combineert heel goed met boerenkool en knolselderij.

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 750 g knolselderij
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 Unox proeverij rookworst met witte peper, nootmuskaat en een beetje venkel à 225 g
  • 2½ el olijfolie
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1 kuipje Knorr Authentieke Vleesjus à 28 g

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelstenen. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm dik en snijd ze in dobbelstenen. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. Kook de aardappel en de knolselderij in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ca. 10 min. gaar. Verwarm de Unox Proeverij Rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen en de knolselderij af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en knolselderij fijn en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe. Serveer met de in plakken gesneden Proeverij venkel rookworst en de jus.