Boerenkoolovenschotel met Knaks

Met deze boerenkool ovenschotel met Knaks zet je een lekkere variatie op de ouderwetse boerenkoolstamppot met worst op tafel. Boerenkool met tomaat en currypasta maken er een lekker boerenkool met een Indiaas smaakje van!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 blik Unox Runder Knaks
  • 2 el olijfolie
  • 600 g ongesneden boerenkool
  • 2 el Indiase milde currypasta
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 3 takjes koriander
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Snijd de Unox Runder Knaks schuin middendoor.

  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de boerenkool al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Schep de currypasta erdoor.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  5. Doe de boerenkool stamppot over in de ovenschaal en verdeel de Knaks, de gehalveerde tomaatjes en de kaas erover. Laat het gerecht 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren.

  6. Bestrooi vlak voor het serveren met de korianderblaadjes.