
Ingrediënten
- 2 el arachideolie
- 1 ui, in ringen
- 500 g gesneden boerenkool
- 2 el kerriepoeder
- 5 plakjes hartige diepvries taartdeeg, ontdooid
- 1½ el bloem om uit te rollen
- 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g of Unox magere boeren Scharrel Rookworst à 250 g, in plakjes
- 75 g grof geraspte belegen kaas
- 2 eieren
- 150 ml light room
- extra nodig: ingevette lage taartvorm ø ± 26 cm
Bereidingswijze
-
Snijd de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
-
Verhit de olie in een wok en roerbak de uienringen op een halfhoog vuur in ± 3 min. glazig. Voeg de boerenkool, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe en roerbak tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is.
-
Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar, rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit en bekleed de vorm ermee.
-
Verdeel de boerenkool over de bodem, leg de worstplakjes erop en strooi de kaas erover.
-
Klop de eieren met de light room en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm. Bak de boerenkoolquiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. lichtbruin en gaar.
-
Laat hem uit de oven 10 min. rusten en snijd hem vervolgens in punten. Lekker met een gemengde salade.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan