Boerenkoolquiche met rookworst

Heb je al eens een boerenkoolquiche gemaakt? Met dit quiche recept zet je een bijzonder gerecht met boerenkool op tafel. Maak deze boernkoolquiche ook eens van diepvries boerenkool in de zomer en neem hem mee om tijdens een picknick van te smullen!

Bereidingstijd

12 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el arachideolie
  • 1 ui, in ringen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 2 el kerriepoeder
  • 5 plakjes hartige diepvries taartdeeg, ontdooid
  • 1½ el bloem om uit te rollen
  • 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g of Unox magere boeren Scharrel Rookworst à 250 g, in plakjes
  • 75 g grof geraspte belegen kaas
  • 2 eieren
  • 150 ml light room
  • extra nodig: ingevette lage taartvorm ø ± 26 cm

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 175 °C.

  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de uienringen op een halfhoog vuur in ± 3 min. glazig. Voeg de boerenkool, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe en roerbak tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is.

  3. Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar, rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit en bekleed de vorm ermee.

  4. Verdeel de boerenkool over de bodem, leg de worstplakjes erop en strooi de kaas erover.

  5. Klop de eieren met de light room en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm. Bak de boerenkoolquiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. lichtbruin en gaar.

  6. Laat hem uit de oven 10 min. rusten en snijd hem vervolgens in punten. Lekker met een gemengde salade.