Boerenkoolstamppot met zoete aardappelen en chipolata’s paprika kidneyboon

Verras je gezin met deze boerenkoolstamppot met zoete aardappelen en chipolata’s paprika kidneyboon. Zo'n lekkere winterse klassieker gaat er altijd wel in.

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 600 g kruimige kokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 3 el vloeibare margarine
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 1 schaal Unox chipolata’s Paprika Kidneyboon à 200 g (4 stuks)
  • 75 g feta
  • 25 g zongedroogde tomaten
  • 0.5 el fijngehakte peterselie
  • extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Pel en snijd de ui in dunne boogjes. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een ruime pan en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudbruin.

  2. Voeg de boerenkool toe en bak de groente 2 minuten mee. Voeg 250 ml water toe en breng naar wens op smaak met zout. Stoof de boerenkool in 5-10 minuten net gaar. Verhit gelijktijdig 2 eetlepels van de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de chipolata’s op een laag vuur rondom bruin.

  3. Verkruimel de feta en snijd de tomaatjes in stukjes. Giet de aardappelen af maar vang 150 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool erdoor. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen.

  4. Strooi de feta en de zongedroogde tomaatjes erover. Leg de worstjes erop, bestrooi met de peterselie en serveer de boerenkoolstamppot met zoete aardappelen en chipolata’s paprika kidneyboon direct.