Broodje frankfurter met zuurkool

Zo'n lekker broodje frankfurter met zuurkool gaat er altijd in! Maak ze voor een tuinfeest, na een winterse schaatstocht of verras je gezin in het weekend met zo'n lekker broodje worst. Maak deze heerlijke broodjes die zowel in de winter als in de zomer er in gaan als koek!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

10

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 el vloeibare margarine
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 2 (witte) uien, in ringen
  • 350 g zuurkool
  • 10 Unox Frankfurters, blik à 550 g
  • 10 witte pistolets (afbak) of hotdogbroodjes
  • 10 el curryketchup
  • 5 el scherpe mosterd
  • 2 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Verhit de helft van de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de paprika al omscheppend 3 min. Schep ze uit de pan.

  3. Verhit de rest van de margarine in dezelfde koekenpan en fruit de uienringen al omscheppend in ± 3 min. glazig. Voeg de zuurkool toe en bak alles nog 10 min. al omscheppend.

  4. Verwarm intussen de Unox frankfurters volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Bak de broodjes in 8-10 min. in de voorverwarmde oven af. Neem ze uit de oven en snijd ze open.

  6. Verdeel de zuurkool en de frankfurters erover. Verdeel er de curryketchup, de mosterd en de gebakken paprika over. Garneer met het bieslook.