Broodje hotdog met hummus en gegrilde courgette

Voor het lekkerste hot dog broodje maak je dit broodje hotdog van Turks brood met Unox hotdogs, hummus en gegrilde courgette. Neem het mee naar een picknick, het strand of verras je gezin met zo'n lekker broodje als zomerse weekendlunch. Zo'n spannend broodje worst gaat er altijd in!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

8

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kleine courgette, in plakken van 1 cm dik
  • 3 el olijfolie
  • 8 Unox Hot Dogs, blik à 550 g
  • 1 klein Turks brood
  • 2 geroosterde rode paprika's in pot, in repen
  • 150 g hummus
  • 2 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

  2. Leg de plakken courgette op de met aluminiumfolie beklede bakplaat en bestrijk ze met de helft van de olie. Keer ze en bestrijk ook de andere kan met olie.

  3. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak. Rooster de courgette 5 min. onder de hete grill. Keer de plakken en rooster ook de andere kant 5 min. onder de hete grill. Neem ze uit de oven.

  4. Verwarm de hotdogs volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak het Turkse brood vochtig en leg het 3 min. onder de hete grill. Snijd het brood in 8 punten en snijd de punten open.

  5. Bestrijk de onderzijde van de broodjes met de hummus. Verdeel er de courgette, de gehalveerde hotdogs, de paprika en de koriander over. Dek af met de bovenkant van het brood en eet direct.