Broodje zuurkool met vega rookworst en gebakken uiringen

Maak eens een broodje zuurkool met vega rookworst! Warme pistolets gevuld met gebakken zuurkool, uiringen en een flink stuk Unox vegetarische rookworst. Geserveerd met zoetzure uitjes, augurkjes, mosterd en ketchup of piccalilly; met zo’n lekker warm broodje kun je voor de dag komen!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 voorgebakken witte pistolets (of bruine of meergranen)
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 150 g zuurkool
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el tomatenketchup en/of piccalilly
  • 2 el zilveruitjes
  • 2 el mini zoetzure augurken
  • 2 sprieten bieslook

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de uien in ringen.

  2. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem hem uit de verpakking, laat de worst even rusten en snijd hem in plakjes.

  3. Verhit intussen 1½ el van de olie in een koekenpan en bak de uiringen op een halfhoog vuur al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de zuurkool al omscheppend 5 min. mee.

  4. Snijd de broodjes open. Verdeel de zuurkool, de rookworst, de mosterd, de uien en de ketchup en/of piccalilly erover. Garneer de broodjes met de augurkjes, zilveruitjes en de bieslook.