
Ingrediënten
- 250 g aardappelen
- 1 el vloeibare margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 el gedroogde oregano
- 2 courgettes, in stukken
- 2 groentebouillontabletten
- 100 ml crème fraîche
- 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g, in reepjes
- extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
-
Verwarm de margarine in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 min. op een laag vuur.
-
Voeg de aardappel en de oregano toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de bouillontabletten en 1 l heet water erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep 5 min.
-
Voeg de courgette toe en kook de courgette in ± 3 min. net gaar. Pureer de soep met een staafmixer en schep 2 el van de soep door de crème fraîche.
-
Voeg het crème fraîchemengsel met de Unox Extra Magere Rookworst aan de soep toe en warm de soep nog even kort door.
-
Schep de courgettesoep met rookworst in kommen. Lekker met een kerriestengeltjes (zie tip).
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst