Courgettetaartjes met knakworst

Met deze kleine courgettetaartjes met knakworst maak je in een handomdraai een heerlijk hapje bij de soep of snackje voor tussendoor! Lekkere kleine hartige éénhaps taartjes gevuld met courgette, kaas en knakworst, die gaan er altijd in!

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 Unox knakworstje
  • 1/3 courgette
  • 1 ei
  • 2 el crème fraîche
  • 100 g fijngeraspte belegen kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 plakjes hartige diepvries taartdeeg, (ontdooid)
  • extra nodig: ingevette mini-muffinvorm met 12 holletjes

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Snijd het knakworstje in de lengte in vieren en snijd de repen in kleine stukjes.

  3. Roer de courgette met de worst, het ei, de crème fraîche, de kaas, de oregano en peper en eventueel zout naar smaak door elkaar.

  4. Snijd de plakjes deeg in vieren. Druk de kleine plakjes deeg in de holletjes en schep in elk holletje een lepeltje van het courgettemengsel.

  5. Bak de courgettetaartjes in de voorverwarmde oven in ± 15 min. lichtbruin en gaar. Eet ze warm of lauwwarm.

  6. Lekker onder andere bij Proeverij romige tuinerwtensoep met waterkers, broccolisoep, tomatensoep, pompoensoep, groentesoep, Indiase currysoep, linzensoep en kippensoep.