Couscous met groenten en appelbieten chipolataworstjes

Maak voor vanavond zo lekkere couscous met groenten en appel biet chipolataworstjes. Deze bijzondere worstjes bestaan voor de helft uit groenten en de helft vlees.

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 knolselderij
  • 225 g winterwortel
  • 250 g cocktailtomaatjes
  • 5 takjes (platte) peterselie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1.5 el ras el hanout
  • 4 el vloeibare margarine
  • 250 g couscous
  • 1 schaal Unox Chipolata’s Appel Biet à 200 g (4 stuks)

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in boogjes. Halveer de knolselderij, snijd de helften in plakken van ± 1 cm dik, schil de plakken en snijd ze in dobbelsteentjes. Schil de winterwortel, snijd ze in plakjes van ± ½ cm en halveer grote plakjes. Was en snijd de cocktailtomaten in partjes. Was en droog de peterselie. Snijd de steeltjes en blaadjes apart van elkaar fijn.

  2. Roer de yoghurt met 1 theelepel ras el hanout, 1 uitgeperst teentje knoflook, de helft van de fijngesneden peterselieblaadjes en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

  3. Verhit de helft van het vloeibare bakvet in een braadpan en fruit de ui al omscheppend ± 3 minuten. Voeg de knolselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur mee. Pers 1 teentje knoflook erboven uit en roer de rest van de ras el hanout erdoor, zet het vuur laag, voeg 100 ml heet water toe en laat de groenten met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes sudderen.

  4. Bereid intussen de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit 2 eetlepel vloeibaar bakvet in een passende koekenpan en bak de chipolataworstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in ± 10 minuten, op een laag vuur, rondom bruin.

  5. Roer de peterseliesteeltjes door de groenten. Doe de couscous over op een grote schaal en schep de gebakken groenten erop. Verdeel de helft van de peterselieblaadjes erover en schep de groenten een beetje door de couscous. Verdeel de tomaat en de worstjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de kruiden-knoflookyoghurt.