De Klassieke Andijviestamppot

Het klassieke recept voor een overheerlijke andijviestamppot. Lekker fris voor in de lente- en zomermaanden, zodat je ook in de zomermaanden van een overheerlijke stamppot kunt genieten!

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 900 gram kruimige aardappels
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 200 ml halfvolle melk
  • 50 gram margarine
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 Gelderse rookworst
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Doe de aardappelen in een pan met een snufje zout. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn (je kunt erin prikken met een vork). Giet de aardappelen af en zet terug op laag vuur zodat de stoom vrij kan komen.

  3. Bak in een pan de spekreepjes krokant. Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.

  4. Doe de melk, boter en bouillonblokje in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe door.

  5. Stamp de aardappelen grof en voeg de rauwe andijvie in handjes toe. Stamp het geheel totdat alle andijvie door de puree heen zit. Voeg de melk, boter en bouillon beetje bij beetje toe en roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Doe de spekjes erbij en roer door.

  6. Verwarm de Gelderse Rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de Andijvie stamppot over de borden en serveer met een heerlijk stuk Rookworst.