De Klassieke Hutspot

Met dit klassieke hutspot recept zet je een heerlijke, authentieke stamppot op tafel. Dit lekkere recept is ook zeer geschikt voor in de lente- en zomermaanden. Gewoon, als je een keertje trek in stamppot hebt in de warmere zomermaanden!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 900 g kruimige aardappels
  • 600 g winterpeen
  • 200 g witte ui
  • 1 Unox Gelderse Rookworst
  • 125 g spekreepjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • 40 g margarine
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.

  2. Doe de aardappelen en de groenten in een pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat alles ± 20 minuten zachtjes koken totdat de ingrediënten gaar zijn (je kunt er in prikken). Giet de pan af en zet terug op laag vuur zodat de stoom vrij kan komen.

  3. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapier.

  5. Breng de melk met de margarine en het bouillonblokje in een steelpan op een laag vuur aan de kook. Roer af en toe door.

  6. Stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg het melkmengsel beetje bij beetje toe. Schep de stamppot goed om. Serveer de klassieke hutspot met de in plakjes gesneden rookworst.