
Ingrediënten
- 900 g kruimige aardappels
- 500 g zuurkool
- 125 g magere spekreepjes
- 1 Unox Gelderse Rookworst
- 200 ml halfvolle melk
- 1 groentebouillonblokje
- 50 g margarine
- zout
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Doe de aardappelen in een pan en vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat. Breng de aardappelen aan de kook en laat ze in ± 20 minuten zachtjes gaar koken (je kunt erin prikken met een vork). Giet de aardappelen af en laat ze met de deksel schuin op de pan uitdampen.
-
Stoof de zuurkool in een laagje water in ± 20 minuten gaar. Verhit intussen een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Verwarm de Gelderse Rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Breng in een steelpan de melk met de boter met het bouillonblokje op een laag vuur aan de kook. Roer af en toe door.
-
Stamp de aardappelen tot een puree en voeg de zuurkool toe. Voeg beetje bij beetje het melkmengsel en de margarine toe en roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Doe de spekjes erbij en roer door. Serveer de klassieke zuurkoolstamppot met de in plakjes gesneden rookworst.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst