De perfecte boerenkool stamppot

Hèt recept voor de perfecte boerenkool stamppot vind je hier. Met verse boerenkool, kruimige aardappelen en een heerlijke Unox Gelderse Rookworst maak je de allerlekkerste boerenkool met worst!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g of Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders à 275 g
  • 2½ el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1 el paprikapoeder

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Verwarm de Unox Gelderse Rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool en het paprikapoeder toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  5. Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden Gelderse rookworst. Lekker met piccalilly.