
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2½ el olijfolie
- 600 g panklare boerenkool
- 1 el paprikapoeder
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan in ± 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper intussen de uien en de teentjes knoflook.
-
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool en het paprikapoeder toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper.
-
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.
-
Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden rookworst. Lekker met piccalilly.
Unox Recepten
OOk Lekker
-
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
-
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
-
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
-
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks